6/29/2008

Fotó Mademoiselle-től
Erről a kenyérről már írtam régebben. Azóta már nagyon sokan elkészítették az eredeti recept alapján :)...
Valahogy nem volt annyi időm, hogy nyugisan összekészítsem és bíbelődjek vele. Vagyis: kipróbálgassam. De most nem menekül :) Már érlelődik, kovászolódik a Tupperes edényemben (ami kelesztőedénynek lett kitalálva, és bármily mókás, de az elmúlt 5 évben egyszer sem használtam kelesztésre...) Holnap felkelés után négyrét hajtom, lisztezett felületen, aztán kicsit kelesztem még, aztán sütőbe dobom. Már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni!
Készült egy youtube-os video arról, hogy hogyan kell elkészíteni (eredeti recept)! Tessék megnézni, milyen egyszerű (nek látszik...).

---

U.i.: nagyon-nagyon finom lett! Igazi kenyérjelleg, nem olyan süti-kalácsszerű, mint az itthon sütött kenyerek (amiknek nincs igazán héja - bezzeg a toronyi kenyérnek). Most (júli 2.) keleget a második adagom :) Tán fotót is készítek róla :)

2 megjegyzés:

  1. I don't understand much Hungarian yet, but one of the few things I've memorized is the days of the week! Thanks for your help! Even if I don't understand what your blog says the pictures are lovely, the food looks delicious and the knitting looks beautiful!

    VálaszTörlés
  2. I promise sometimes myself that I will write in english too... But I'm not too confortible in it 'couse I'm not as good as I'd like it...

    VálaszTörlés