Kimagozzuk a paradicsomokat, mindegyik aljára egy x-et vágunk, majd 10 másodpercre forrásba lévő vízbe tesszük. Kivesszük és jégágyra helyezzük. Meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk. Közepes lángon olajat melegítünk, és a csirkét, egyszer megfordítva, 6-8 percig sütjük, amíg át nem sül. Ha elkészült, egy tányérra tesszük, lefedjük.
A szardellapasztát és a fokhagymát közepes lángon, kevergetés mellett 30 másodpercig hevítjük. Hozzáadjuk a bort és felforraljuk. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét és az olajbogyót, majd lassú tűzön, fedő nélkül 8-10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Belekeverjük a vajat, majd beletesszük a csirkét is, és átmelegítjük. Bazsalikommal a tetején tálaljuk.
Forrás: Paprika magazin, amit egyébként nagyon-nagyon szeretek :D
***
Természetesen mindig változtatok a recepteken, én már csak ilyen kis izé vagyok :) Pl. szardellát soha nem látott az enyém - nem is finnyáskodásból, inkább csak kicsit tartok tőle, illetve a közelben lévő boltban nem is találtam. Ezen kívül én a husit kicsit tovább sütöm, lassú tűz fölött és másik edényben közben elkészítem a szószt. Mivel az enyémben nincs szardella, hogy sűrű legyen: egy kis étkezési keményítőt szoktam háziparadicsomlével keverni (kb. 3-4 ek, csak azért, hogy folyadékkal keverhessem), és ezzel szoktam a végén sűríteni... Jah: és sztem az épp otthon lévő bármilyen olajbogyóból (zöld, kicsi, nagy...) nagyon finom eredményt kapunk :)
Nekem szintén csak a szardellapaszta ellen van kifogásom, de a család többi tagja az olajbogyót is kifogásolná :(
VálaszTörlésÍgy bármennyire jól hangzik a recept, és néz ki gusztusosan a képen a kaja, nem fogom kipróbálni :(