I found this recipe on a condensed milk tin, and it was so nice - it would be a waste if I'd forget the recipe, so here it is...
Multkoriban vettem egy doboz koncenzalt tejet, aminek a dobozan volt egy citromos sutiszelet receptje. Gondoltam, jo lenne megorokiteni :)
Multkoriban vettem egy doboz koncenzalt tejet, aminek a dobozan volt egy citromos sutiszelet receptje. Gondoltam, jo lenne megorokiteni :)
Base:
1 1/2 cups plain flour, 1/2 cup brown sugar, 1 tsp baking powder, 125 g butter, melted
Topping:
400 g lite sweetened condensed milk, 3 eggs, 1/4 cups lemon juice, 1 tbsp grated lemon rind, 2 tbsp plain flour
Preheat oven to 180 °C. Line a 27 cm x 18 cm x 3 cm tin wit baking paper. Prepare base. Combine dry ingredients and melted melted butter, mix well. Press mixture into tin.
Bake in preheated oven for 10 minutes. While base is cooking prepare topping. Place condensed milk and eggs in a large bowl and beat well for 1 minute. Add lemon rind, lemon juice and flour and beat until combined. Pour over base.
Return to oven and bake for further 20-25 minutes or until topping is set. Allow to cool in tin. Cut into peaces.
***
Alap:
1,5 csesze feher liszt, 0,5 csesze barna cukor, 1 kiskanal sutopor, 125 gr olvasztott vaj.
Toltelek:
400 gr csokkentett energiatartalmu kondenzalt tej, 3 tojas, 0.25 csesze citromle (frissen csavart), 1 kanal citromhej reszelek, 2 kanal liszt.
Melegitsd elo a sutot 180 fokra. Egy 27x18x3 cm meretu tepsit belelj ki sutopapirral.
Keszitsd el az alapot: a szaraz hozzavalokat keverd ossze, majd add hozza az olvasztott vajat. Beleld ki vele a tepsi aljat egyenletesen, egy evokanal segitsegevel preseld le amennyire csak tudod. 10 percig susd.
Kozben keszitsd el a tolteleket: magas fokozaton egy percen at keverd egy nagyobb edenyben a kondenzalt tejet a tojassal. Add hozza a citrom hejat, levet es a lisztet.
A kevereket ontsd ra az alapra, es susd tovabbi 20-25, vagy addig, amig a toltelek osszeall. Hagyd kihulni a tepsiben, majd vagd szeletekre.
Ez bizony jól néz ki, úúúgy megenném! :)
VálaszTörlés