8/14/2006

Arrogancia, bomlasztó hatás és egyebek

Azt hittem, a multkorival vége lesz a dolognak. Naiv voltam.

Hát itt mesélek még pár dolgot annak, aki idejön és kíváncsi az én véleményemre.

---

Tegnap elindul egy xszemes fórum, hogy nyilatkozzon mindneki, aki nálam vagy a szegedi csapatban van. Természetesen nem ez volt a lényeg, hanem hogy végre ki lehessen mondani dolgokat. Mindenki okos volt és okosságokat mondott, még ha ezzel valótlanságokat is állított. Jött Yola és fellengzős, megsértődött hanggal szándékosan mást állított, de úgy, mintha az az én kívánságom vagy írásom lenne. Gyerkőcök pedig soha nem értett semmit, de azért keményen állított dolgokat - s miközben nem olvasta vissza azt, amit én írtam, megintcsak állított dolgokat, ezzel hamis színben tűntetve fel engem.
De a legjobb Nyuli volt. Jött, és elmesélte, hogy ő tud dolgokat, mert mentek körleveleket az egész előtt, és ő tudja, mi az igazság.
"Talán az lett volna helyes, ha Éviék közlik, hogy akkor ők nincsenek benne az nlc-s húzásban, mert megoldják maguk. Sok félreértés elkerülhető lett volna."

És akkor most álljon itt a levélrészlet, amit én írtam a körlevélre (még időben, még mielőtt az egész hír kikerült volna xszemesre)...

"Bocsi, de én úgy tudom vállalni ezt a terelgetõszerepet, ha azzal a
fix 16 fõvel dolgozok, akik már nagyjából megvannak. Ragaszkodok a
hívok-õk hívnak módszerhez. Ha nektek nem felel meg, akkor kiszállok.


Aggódok. Van egy RR, amit én koordinálok, elvileg. De még abban se
tudok hatni annyira az emberekre, hogy mindenki figyeljen arra a
bizonyos határidõre, amiben megegyeztünk, így csúszik össze-vissza
minden, mint kacsa a jégen... Pedig ott mindenkit ismerek, ráadásul.
És mindenki ígérte, hogy... Szóval értitek."


Aztán erre MSM válasza:
"Elolvasva mindenki véleményét részemrõl rendben, amennyiben mindenért te
vállalod a felelõsséget. Ebben benne van az is, hogy a többieknek te
mondod meg, hogy nem mehetnek a csoportodba, és a csoporttagjaidat
informálod a lehetõségrõl, hogy más csoportokhoz is csatlakozhattak volna.
Az RR-bõl gondolom már leszûrted a tapasztalatokat, ez egy újabb lesz a
sorban. :)"


Végül az enyém:
"Nem gondoltad, hogy csalni akarok, ugye? :) Sõt, szemernyi rossz
szándék sincs bennem! Csak eszköze vagyok a többieknek, amit örömmel
vállaltam.
Egyébként nagyon egyszerû.
Kérem, hogy ne tüntessetek fel, mint lehetõséget. Megoldjuk egymás
közt a szervezést és a lebonyolítást, nem kell ennek nyílvánosan
mennie. A szegedi csapat is olyan szépen, simán csinálja, egyelõre
példaképeim. "


Most olvastam, ma reggel, hogy mégis valamikor kikerült az nclre a nevem, mint lehetőség a szhelyieknek. A tudtom nélkül. Egészen eddig fogalmam se volt róla! Ezek után csodálkozom, hogy a szhelyiek keresik a társaságom és nem fordultak el!
De én ilyen nem is tudom, milyen vagyok, aki nem karolja fel a szhelyeieket, ugye, Nyuli? Ez azért nagy szemétség volt, beállítani, mint valaki, aki elhagyja a szűk körét, ami az ő felelősége volt (bár nem vállaltam, aminek az oka az RR csapatom volt első sorban - ugye, gyerkőcök?).
De mondok egy totál meglepő dolgot: azért mert nem látják páran, még nem biztos, hogy az nem létezik!

Megígértem, hogy többet az xszemesre nem írok (nem büszkeség, vagy sértődöttség, egyszerűen csak azért nem, mert ahol eleve negatívan állnak ahhoz hozzám, ott nincs mondanivalóm). De el kell mesélnem, hogy a szhelyi csapat egy ideje kezd öszerezndeződni, és ez végülis nekem köszönhető. Na nem azért, mert vannak szhelyiek ;) hanem egyszerűen azért, mert eddig önálló emberek voltak itt, és én szorgalmaztam, hogy járjunk össze. Nem akarok babérokat, nem azért csinálom, csak egyszerűen zavar, ha rossz embernek állítanak be.
A lényeg: kezd összeállni valamiféle massza pár emberből, itt, szhelyen. S bár tudom, hogy az xszemesen megvan a nagy szabály, hogy mindenki csak egy csoportban lehet benne, ezek után nem érdekel és leszek egészen deviáns!
Kriszti! Keress meg újra! Ezennel elvállaltam, amire kértél, és megszervezem a ti húzásotokat is, azokét is, akik nincsenek neten! A hétvégén úgyis találkozunk!


Eddig nem akartam neveket írni, mert próbáltam rendes lenni. De tegnapi nap nagyon dúrva volt. Sejtem, hogy szegény angelt csak kihasználták, hogy meglegyen az alkalom, hogy kikezdjenek vahol. De azt nem mondják, hogy konkrétan mi a gondjuk velem, senki.
Sőt, a nagy megoldást Gyerkőcöktől kellene megtanulni: ha valakivel gondod van, oldd meg felnőtt módjára! Először is: tiltsd le msn-en, másodszor indítsd egy kamu topicot valaki mással (igaz, hogy ha valaki eltévedt, ő volt az első, aki útba iránított, illetve ha valaki megszólalt ott, ő volt, aki igazgatta a sorokat, nem más), hogy lehessen ordibálni a másikkal. Köszi a tippet. De ha nem haragszol, nem követem a példád. Mégsem...

U.i.: és még valami! Amikor a mi baráti társaságunk összeállt egy közös karácsonyi húzásra, akkor még nem volt semmiféle összerendeződés-dolog.

4 megjegyzés:

 1. Elolvastam az érintett fórumot, bár nem sszoktam arra járni. Már értem is, hogy miért kerülöm:-) Mondjuk alaphangon nem értem, hgoy miért izgat az bárkit, hogy egy másik ember melyik csoportba tartozik? Holnap a szexuális irányultságáról, holnapután a vallásáról, azután pedig a származásáról kell nyilatkozni mindenkinek? Végülis, születtek így nagy nevek a történelemben...
  Arról ne is beszéljünk, hogy gyerkőcök milyen fanatikus módon követeli vélt jogait, arról meg mélyen hallgat, hogy a kötelességeivel hogyan is áll. Éppen elmerenghetne rajta, hogyha kevesebb időt töltene a gép előtt, és többet hímzéssel, akkor határidőre készen lenne mind a 400 RR-el, amit önként és dalolva bevállalt. Ezzel jól be is mutatta, mennyit ér a szava.
  Évi, Te meg pont ennyire vedd figyelembe. Ne védekezzél, nem kell:-) Lehet, hogy most gyerkőcök röhög a markába amiért sikerült elüldöznie téged, hiába, nem viseli a nála különbeket:-), de arról nem tud, mert honnan is tudhatna, hogy a virtális világon túl, Neked vannak valódi barátaid, valódi kapcsolataid, akik amikor megdícsérik egy munkádat, vagy gratulálnak valamihez, akkor azok az emberek tényleg veled együtt örülnek, és nemcsak azért mondták, mert már 200-an ugyanazt leírták a fórumon, és milyen marha jó beállni a sorba. Ehhez képest milye van gyerkőcöknek? Dühe.
  Kérdd el tőle az rr-edet. Megcsinálom az ő részét:-) Ha kell, minden hímzést, tanulást félredobok, és szeretettel, örömmel megcsinálom. Ja, és ha nincs hozzá fonalam, veszek:-))) De légyszives ne legyél szomorú, jó?:-)

  VálaszTörlés
 2. Olvastam és írtam is tegnap a blogban. Estére már olyan érzésem volt, hogy miattam bukott ki ez az egész. Talán nem kellett volna felajánlanom Ibinek, hogy vegye fel a kapcsolatot veled Évi.
  Nem értettem, hogy miért gyerkőcök válaszol.
  Aztán arra sem tudta rájönni, hogy miért fontos az, hogy ki kivel karácsonyozik, ha minden csoportvezető beleegyezését adta, hogy Évi így csinálja? Ha akkor jó volt, és mindenki elfogadta, hogy te így tudod megoldani, akkor most utólag mi a bajuk?

  Aztán nagyjából erre jöttem rá: Vannak olyan emberek, akik még véltelenül sem tudják a másikban a jót észrevenni, mert teljesen elhatárolódnak a pozitív gondolatoktól. Erre a legjobb bizonyíték, ha valaki úgy kezd egy mondatot, hogy igazad van, vagy egyetértek veled, aztán jön egy DE és valami felületes mondandó és a végén csattanónak egy-két piszkáló megjegyzés, ami azért csak odavág.

  Roninak teljesen igaza van abban, hogy nem szabad szomorúnak lenned, mert te körbe vagy véve kedves szeretni való és őszinte emberekkel. Ami a legfontosabb, te ennek birtokában vagy:-)

  VálaszTörlés
 3. Mar emailben irtam neked es mast nem tudok mondani mint sajnalom hogy ez tortent veled, meg a csoportodal de plane veled.

  VálaszTörlés
 4. Szia Évi!
  Már rég nem jártam itt Nálad, és igazándiból teljesen értetlenül álltam az xszemesen történtek előtt. Pont úgy éreztem magam, mint Anyecs: olyan értelmetlen, már-már szánnivaló volt ez a vita. És aki ebben a sárdobálózásban részt vesz, az csak épp a lényeget felejtette el: a Karácsonyról van szó!
  Kérlek, ne haragudj azokra, akik megbántottak! A harag mindig olyan, mint a bumeráng...
  Értelek, sőt, megértelek, hogy mennyire bántó ez a helyzet Neked, de Te vagy olyan karakán csaj, hogy ne kelljen foglalkoznod a kissílűséggel, (Most nem is Gyerkőcökre gondolok, mert ugyebár azt nem tudhatom, őnála mi csapta ki a biztosítékot, hanem inkább azokra az emberekre, akik egy ilyen helyzetben azonnal "beállnak a sorba", hogy mondjanak "Valami Igazán Okosat"...
  Szóval, kívánok Neked, és csapatodnak örömteli karácsonyi készülődést, és ne hagyd, hogy tüske maradjon Benned!
  Ancsa

  VálaszTörlés