10/14/2007

Lopott idők eredménye
1. együtt a termés, 2. tolltartó belülről, 3. BC minta, másodjára, 4. kotott hengerszerű tolltartó

A téglalap alakú tolltartót még aznap csináltam, mikor megkaptam Bucillától a szeretetcsomagját :) Volt benne sokféle érdekes fonal, és az egyikkel azonnal dolgoznom kellett - ez pedig a Blue Jeans fantázianevű Shachenmayr fonal volt. A tolltartó egy hét elteltével kapott bélést és cipzárt. Cipzárt kértszer - az elsőt varrógéppel varrtam bele és iszonyat ronda és kemény lett. Kibontottam, aztán kézzel belefűzögettem. Hogy úgy nézzen ki bent a varrás, mintha a dizájn rézse lenne: még csináltam egy tappancsnyomot is (virágnak indult, csak mikor elkészültem, akkor vettem észre, hogy jééé, ez olyan, mint egy tappancs!).

A hengeres tolltartót csalogatónak szánom, hogy több kedvet adjak a projektnaphoz a suliban (tanárok témákat indítanak, diákok jelentkeznek, ahova szeretnének. egy napos rendezvény...) Most van készülőben egy kis szütyi is. Mindkét kötöttke zoknikotővel készült...

A határidőnaplóborító pedig kék lenvásznat kapott, és rá rusztikusan a hímzés.Muszáj beszámolnom új szerzeményeimről is... Zsuzsától vettem őket, mert nála most 50%os vásár volt kitekre :)
Mindkettő egy-egy dmc kit. A levendulásat anyumnak szánom, nem túl nagy kit, ennél nagyobbhoz nincs türelme (bár a hivatalos ok, amiért félreteszi az, hogy nem ér rá, de ha kicsiket viszek, azokat megcsinálja, pedig mindkettőt ugyanúgy kell hímezni :DD).
A másik kit az enyém :) Százszorszép. A minta is rajta :)

2 megjegyzés:

  1. Leselkedve várom, hogy írjál:)

    VálaszTörlés
  2. Helyesek nagyon!:))
    Időt nekem is lopjál, mert nagyon kevesem van belőle.:((

    VálaszTörlés