1/30/2009

Függőségeim

Barbara, Csicsóné és Jucus: hárman is úgy gondolták, hogy az én blogom mesés :) Hát, ezt erősen túlzónak érzem, de azért örültem neki, hogy eszetekbe jutottam és nagyon köszönöm :)

Aztán a váratlan fordulat, ami a díjhoz kapcsolódik... 5 dolgot írni magamról, ami függőséget okozott nálam. Mert mi köze is van egymáshoz a kettőnek? :D Akinek mesés a blogja, az függő? :D Nem tudom. Sokáig elmélkedtem, hogy mi is az, ami főggőség nálam. De mi is az a függőség?

Wikipédia szerint: Hétköznapi szóhasználatban a függőség szót a ragaszkodás, hozzászokás, szükséglet értelemben használjuk.

Nos, azt hiszem, igazán független nőszemély vagyok, aki függ a társadalomtól, a szociális hálótól, a kutlúrától, a kényelmi cikkeitől... de azért vannak apróságok, amik talán jellemzők rám. Valamiféle listát próbálok írni, nem fontossági sorrendben:

- fémdobozok - párom már messzire kerüli a bevásárlóhelyek azon részlegeit, ahol jópofa fémdobozok vannak, ugyanis tudja, hogy elkezdem leemelni őket, nézegetni, aztán közlöm, hogy ez milyen aranyos és hogy lehetne benne tartani akármit is, és különben se olyan drága... Jah, és ha már a tárgyaknál tartok: bögre és táskamániám is van, utóbbiból nem a drága bőrtáskákra gondolok (bár az is van egy-kettő), inkább az aranyos varrott táskák azok, amik levesznek a lábamról...

- kávé és tea - de főleg előbbi. Utóbbiból persze, már akkora készlet van felhalmozva itthon, hogy ihajcsuhaj, persze, fogyasztom rendes mennyiségben, és még mindig úgy érzem, hogy nincs elegendő mennyiség. Mert mi van, ha kitör egy atomháború és én túlélem, de nem lesz itthon elég... (a fémdobozokba szelektálva...)

- padlásmánia - nos, ha alkalmam van rá (be kell vallanom, hogy ritkán) és nem számít pofátlanságnak (igyekszem türtőztetni magam, csak család-padláson járok), akkor megyek kutakodni. Bár lábam kicsit reszket a létrán, utálok magasra mászni, lefele meg még inkább rezeg a nadrágszár, az áldozatot bevállalom. Már kislánykoromban imádtam nagyi padlását, a régi rokkával, meg a dobozzal, amiben az ő nagyijának levelezése volt, meg a tulipános láda, ami már annyira szúette volt, hogy nem vitték be a szobába... meg régi üvegek, mindenféle színben, formában... Anyáéknál is hihetetlen mennyiségű régi kacat van felhalmozva, és hogy én mennyire imádok turkálni köztük!

- spontaneitás - ez nagyon jellemző rám. Fogom magam, és belekezdek valamibe. Sok UFO (unfinished objects), kupi az asztalomon, mert ugye, tele van mindenfélével, mert állandóan belekezdek valamibe, és lehet, hogy még várat magára a befejezés...

- Jane Austen - meg mindenféle, ami vele kapcsolatos :)

- kézimunka - meséltem már, hogy korábban tudtam horgolni, mint írni-olvasni?

- állatszeretet...

- nem írhatok többet... pedig van még... pl. internet :D

Akire én kíváncsi vagyok és tetszik a blogja és nem ismerem őket, ezért kérem, írjanak magukról: Babra és Hoyacarnosa :)

6 megjegyzés:

  1. hoyacarnosától van két csodás ékszerem, imádnivaló mindkettő, köszi hogy megmutattad a blogját is, mostantól ott is nézelődök majd:o)

    VálaszTörlés
  2. A függőség és a mesés blog összefüggést én sem értem, de mindegy. A nagyi padlását én is imádtam, csak sok volt a darázs :S
    :)

    VálaszTörlés
  3. Engem is próbáltak elrettenteni, de nem jött össze nekik. Pedig még csípést is kaptam :D

    VálaszTörlés
  4. Jajj erre még nem is irtam semmit:D Igyexem télleg, most is itt agyalok a függőségeimen...hááát!
    De köszönöm, hogy kíváncsi vagy rájuk/rám!:D

    VálaszTörlés
  5. Padlásfüggőség: apukám az enyém miatt kulcsra zárta a feljáró ajtaját... :D
    (vagy: :( )

    VálaszTörlés
  6. Az egyetlen átka a padlásnak: magasan van :D Reszkető lábbal küzdöttem le magamban a tériszonyom (vagyis nem az, inkább csak a szokatlanság érzése), de legyőztem, mert menni kellett! :D

    VálaszTörlés