7/10/2009

Hol-mikor kérdések?

Általában hol szoktál kötni/horgolni? Van kedvenc helyed? Miért épp ott?

A legtöbbször a gép előtt kötök :) Ez elég mobil dolog, mert a laptop bárhova szállítható. Jó, majdnem bárhova :)
Ha akad egy kis időm, akkor kezembe veszem...

Volt, hogy egészen egyedi helyszínt/napszakot választottál az alkotáshoz?

Nos, volt már, hogy nem tudtam aludni, ezért hajnalok hajnalán felkeltem és kicsit csattogtattam a tűket... Így készült pl. a sötétkék babacipő :) A legextrémebb helyszín talán a kád volt :) Kicsit körülményes volt eltalálni a pozíciót, de végül csak belőttem :D
Volt már, hogy karácsonyi ebéd közben kötögettem (khmm, izgalmas volt anyósnál a hosszú ebéd...), utakat Erdélybe, vissza, vonaton, buszon, váróteremben, orvosra várva...

Szoktál kézimunka közben mást is csinálni? Vagy ha alkotsz, akkor csakis arra koncentrálsz?

Az alap a filmnézés. Kell valami lötyit választani hozzá, és már kész is a tökéletes program :D Tévénk nincs, de monitoron is csodásan lehet filmezni. Vagy hangoskönyvet hallgatni... bonyolult mintáknál nagyon jó szolgálatot tesznek!
Ha nagyon monoton és minta nélküli részt kötök, vagy a csipkék visszáját, ott olvasni is szoktam. Kezem jár, szemem szintén, csak máshol.
A nasi nem számít a mást_csinálásnak, ugye? :D
Egyébként már annyira hozzászoktam, hogy egyszerre több mindent csinálok, hogy egy szimpla esetnél hiányérzetem van...

13 megjegyzés:

  1. Kötni, horgolni legjobban a tévé előtt a fotelban szoktam. Extrém hely, idő? Nem igazán. De múltkor moziba mentünk, és elgondolkoztam, hogy évek óta nem néztem úgy filmet, hogy közben nem volt a kezemben kötés. Mondtam is ezt a páromnak, de ő megjegyezte: remélem, nem akarsz égetni! :) Na az extrém lett volna!

    VálaszTörlés
  2. Gabella, az élet rövid :) Tedd azt, amihez kedved van, amikor csak lehet :) És ha a férjed égőnek érzi, legközelebb mehet egyedül oda, ahova akar :D

    VálaszTörlés
  3. Helen! Csak azért hallgattam rá, mert 8 éve nem voltunk moziban! :D

    VálaszTörlés
  4. Remélem, a film megérte az áldozatot :D

    VálaszTörlés
  5. Az oldalamon válaszolok, ahogy az előző kérdésekre is:

    VálaszTörlés
  6. Kötni és varrogatni tévé előtt szoktam. Írtam már, hogy vonaton, buszon, autóban. Volt, hogy Mohács autóval anyósülésen oda-vissza egy gyerekpulcsi két ujja + a háta. A vizsgaidőszakot úgy csináltam végig, hogy íróasztalnál olvastam a szakirodalmat és közben járt a kezem. És természetesen vizsga előtt az autóban, a folyosón és a többieket várva a vizsga után. Elég gyakran ülök úgy gép elé, hogy közben kötögetek, na nem blogírás közben, mert sem polip, sem Síva nem vagyok. Emlékszel, Vitray egy régi műsorában, a színház első sorában egy nő megkötött neki egy mellényt. Ő olyan rokon lélek lehet...

    VálaszTörlés
  7. Mivel nekunk tv-nk nincs en is olvasok kotes kozben, ez alol persze a trukkos csipke kivetel, de egyszerubb csipket mar siman csinaltam igy. Eljen a kotesjelolo!!!:-)Mikor terhes voltam konyvben szamoltam a babapuli/sapka/kiscipo elkeszultet:-) Ma azert mar nagyobbak a gyerekek, igy egy konyv nem feltetlen eleg;-) De egyebkent en is ahol csak nem zavaro kotok, kocsiban, repulon, jatszoteren.

    VálaszTörlés
  8. Évi! Kukkants be a blogomba!:)

    VálaszTörlés
  9. Én is válaszoltam a blogomon. Ez a kádban kötés, nagyon meredek, nem semmi az biztos :o)

    VálaszTörlés
  10. Általában tévénézés közben kötök, nem ritkán éjfélig is akár. Én is úgy vagyok vele, hogyha csak kötnék, akkor hiányérzetem lenne :). Különösebben egyedi helyszínre nem emlékszem, talán csak az Isar partra, ahol grillezés közben kötöttem. Sajna buszon, meg autóban ilyesmit nem tudok, meg olvasni sem, mert hányingerem lesz (van erre valami ellenszer/terápia? :))

    VálaszTörlés
  11. Heló!

    Én is válaszoltam az összes kérdésre: http://rosiedots.blogspot.com/2009/09/kotesrol.html

    Jól esett visszagondolni a múltra. Egy csomó olyan emlékem eszembe jutott, amire már nem is nagyon gondoltam mostanában. Köszönöm szépen.

    Ugye folytatod?

    RP
    2009.09.01

    VálaszTörlés