7/03/2009

Megkérdezném én a színeket...

Vannak olyan színek, emelyek a mágnesszerűen elkapják a tekinteted? Melyik az a szín, amit egészen biztosan nem tudnál kötöttben/horgoltban magadon elképzelni?

Vannak színek, amiknek tényleg nem tudok ellenállni :D Ezek a barna-bordó-zöld színek szoktak lenni. Azt hiszem, ezt nem is kell ragozni. A szemem automatikusan fókuszál ezekre a színekre (és ezek bizonyos árnyalataira... mohazöld, sötétmályvás árnyalat, barna ezernyi arca...) - viszont vannak még színek, amiket szintén kedvelek: szürkék, natúrszínek, vöröses-fűszerszínek.
Van, mikor megfog egy-egy színpárosítás, és azért hordom. Önmagában a rózsaszínt nem hordom, de barna mellett már tetszik. Vagy a türkiz - nem tudnék olyan ruhát felvenni, amiben türkizben pompáznék, valahogy túl harsány az én lelkemnek - de barnával, bronzos árnyalattal már szeretem. A narancssárga is nagyon kedvenc, kiegészítőkben mindenképp :) Egyszer lesz ám narancssárga kendőm :)) Bizony!
És a lilák... Volt egyszer lila korszakom. Ok. 14 voltam. De akkor is :D Minden esetre: ez nem múlik az ember életéből nyomtalanul. Most már nem veszek fel lila ruhákat, de apró részletekben szeretem, ha visszatér. Ez a részlet akár egy egész kardigánig is elmehet :D

Amit egész biztosan nem tudnék felvenni: a sárga. Itt persze lehetne sorolni azokat a színeket, amik nem állnak jól, mert nem az én típusom, de ez most nem volt kérdés :D Viszont a sötétkék jól állna, a fehér bőröm nem annyira sápadt mellette, de egyszerűen nem is veszem észre, mint lehetőség :D :D

Volt már, hogy vettél olyan színt, ami nem áll jól, vagy csak a pillanat heve elkapott, aztán rájöttél, hogy óriási hiba volt? Mihez kezdtél végül a fonallal?

Naná, hogy volt. :D Nő vagyok. Ráadásul heveske, impulzív alkat.
Általában nézegetem. Meg simogatom. Aztán... általában megkötöm ajándékba. Vagy meskára készül valami :))
Még van sárga fonalam is ;)

19 megjegyzés:

  1. te lyany, te nagyon belekerdezel:-)
    en is barna manias vagyok, de mar gyogyulok. emellett meg zold es bordo esetleg szurke.
    Lila es sarga soha. Es a piros minden formajaban nagy NEM, nem tagadhatom, hogy a szocializmusban uttorokent (nyakkendovel) felnoni komoly nyomott hagyott bennem. Kotottben rozsaszin sem, bar ruhaban mar baratkozunk.
    Van olyan eros ciklamen pink fonalam, amit meg kaptam az sem hiszem, hogy vala magamnak megkotom es igy ugye baj van, mert a fiuknak sem fogom. Erdekel, hogy az ilyenekkel mas mit csinal:-)

    VálaszTörlés
  2. Igen, érdekes kérdések :)
    Nem szeretem a bordó színt és a citromsárgát sem igazán. De csak a rikítót nem ( a szellőset igen).
    A babarózsaszínt és babakéket pedig csak óriási erőszakkal lehetne rám sózni.
    Más színekkel keverve viszont már egész más a helyzet :)
    Nem szeretem a tipikus színeket, az általános zöldet, kéket pirosat :)
    Szerintem nem szívesen vennék fel egy egyszínű lila pulóvert..
    Van olyan ezek után amit szeretek?
    A rózsaszínt és árnyalatait, a pirosak árnyalatait (pl. a terrakotta), zöldek, sötétkékek, szürkék, kékesfekete, gyönyörű barnák, bézs, keki, homokszín..más nem jut eszembe most.
    És aminek nem tudok ellenállni: a melírozott fonal :))) bár ugye tudod hogy nem lettem egy kötőművész, de a melírozottak olyan gyönyörűek, hogy a szavam is eláll tőlük :)
    Mit fogsz kezdeni ennyi válasszal? :)

    VálaszTörlés
  3. Megint jó kérdések :) Majd este válaszolok rá, mert fényképezek hozzá....

    VálaszTörlés
  4. Hogy mit fogok kezdeni? Olyan ügyes vagyok, hogy mindet elolvasom :)) Mert én már csak ilyen vagyok :D

    Egyébként lehet, hogy mások még hálásak is lesznek nekem, mert titokben kifürkészik a válaszaitokat és ha ajándékozásra kerül a sor, jól meglepnek titeket :))

    VálaszTörlés
  5. a piros, sárga, narancs, ciklámen amit sosem tudnék elképzelni magamon, még zokniban sem.
    Lilából is a padlizsánt max. a világosakat nem, kékből viszont szinte bármit és zöldből is. Barna határeset, kiegészítőként max., de egy pulcsit soknak éreznék magában, bár csíkokkal kiegészülve már ok. szürke, bordó, bézs, rózsaszín jöhet:o)
    Vettem már olyan fonalat, amit azóta is csak kerülgetek, egyrészt 100%műszál, másrészt lila-fehér melíros és moher utánzat, hogy ebből lesz-e valaha valami, nagy kérdés:D

    VálaszTörlés
  6. Az első két kérdésre válaszoltam az oldalamon, ami új és még kezdetleges, de képet még ne tettem fel. hamarosan a mostani kérdésre is válaszolok ott.

    VálaszTörlés
  7. Bevallom, minden színt szeretek-lila, sárga, kék, zöld, piros, hozzám jöhet!Fonalból pláne!

    Emlékszem, ennek ellenére az első kötésem a világ legrondább világoskék madzagjából volt. Hiába, anyu sem volt hülye odaadni a legújabb szerzeményét. Bár akkoriban, a hetvenes évek közepén nem is voltak hű de milyen foncsik.

    VálaszTörlés
  8. HA végignézek a fonalpolcomon, erősen dominál a lila és a narancsos-pirosas árnyalatok.
    Habár magamon régebben szerettem a különféle pinkeket (nem mindet), a lányomnak horgolt cuccok legritkább esetben rózsaszínesek, magam se értem miért.
    Van egy pulóvernyi barna fonalam, amit marha jól el tudnék képzelni magamon, de annyira nem szeretek ilyen sötét színeket horgolás közben nézni, hogy legszívesebben megszabadulnék tőle. Szeretne valaki lilára cserélni? ;) Fehér kötöttet, horgoltat sose hordanék, mert azt naponta mosni kell, hamar tönkremenne. Amúgy gőzöm nincs, sajnos az a típus vagyok, akit nem lehet egyszerűen beilleszteni a színelméletes kategóriákba, úgyhogy csak próbálkozom, hogy mi állhat jól vajon.
    A hirtelen felindulás színű fonalak általában addig szoktak várni, amíg nem jön valaki, akinek csakis abból a színből tudok elképzelni valamit. Minden szín illik valakihez.

    VálaszTörlés
  9. Nincs kifejezetten kedvenc színem, inkább az árnyalat dominál. Régebben a feketét szerettem nagyon, mostanság a lilát és a zöldet, de jöhet bármilyen. Inkább a mintában vagyok válogatós, nem szeretek norvég mintát kötni, viszont imádom az ír mintát és a csipkét.

    VálaszTörlés
  10. Nekem a kedvencem: türkiz-türkiz-türkiz!!! :)
    Egyébként színkedvelő vagyok és meglátni és megszeretni elven működik nálam a dolog.
    Nem szeretem a hagyományos barnát, zöldet, kéket, szürkét. Azokra gondolok, amiket régen a férfiaknak szántak. Emlékszem, hogy nagypapámnak voltak ilyen pulcsijai. Azért mégsem szeretnék nagypapám színeiben járni, na, mégha neki jól is álltak. :)))

    VálaszTörlés
  11. Meglepi, katt ide! =)
    http://csokiparany.extra.hu/?p=1879

    VálaszTörlés
  12. Nagy nehezen sikerült nekem is válaszolni, a blogomon van :D

    VálaszTörlés
  13. Ami elkapja a tekintetemet és mindenképpen velem akar jönni?:-) A földszínek. Mogyoró, barna, bordó szép árnyalatai. A nagyon sötét lila, szürkés rózsaszín amit fáradtrózsaszínnek hívnék.

    Amit nem vennék fel : világoskék, piros, a zöldből a legtöbb árnyalat nem az én színem.

    Sikerült e bevásárolnom:-D Hát persze. legutóbb egy "gyönyörű" halvány orgona lila fonalat vettem. El nem tudom képzelni hogy valaha elhasználom .

    VálaszTörlés
  14. Alapjában véve nincs gondom a színekkel, de a petróleumzöldet vagy kéket, azt hiszem sosem látnám szívesen. És a hirtelenlilát sem, azt a nagyon élénk színt, amit annyira szívesen hordanak manapság. Az viszont nem szerencsés, ha valaki a színeket amiatt szereti vagy sem, mert esetleg szimpatizál valamelyik párttal (vagy nem). Éppen ezért a piros is jöhet, de csak farmerrel! :))
    Egyébként Éva, benézel hozzám picikét?

    VálaszTörlés
  15. Ne haragudj, de ezen nagyon jot derultem.... szoval az `utalom a pirosat`, rendszer es idofuggetlen (akarcsak a tokfozelek utalata...) De mig uttorokent 4 evig, sokkal tobbszor kellett hordanom egy gagyi piros, tiszta muszal vackot, mint ahanyszor tokfozelek volt a menzan, igy finoman szolva ez csak rontott a helyzeten. Se tokfozelek, sem piros, semmilyen formaban;-)

    VálaszTörlés
  16. Szia,
    na jobb kèson mint soha èn is vàlaszoltam a blogomon!!!
    http://zuccherofilato-vattacukor-hu.blogspot.com/
    Aniko

    VálaszTörlés
  17. Ezt a kérdés kört is megválaszoltam végre a blogomban :o)

    VálaszTörlés
  18. Elmegyek 2 hét szabira és mennyi minden történik itt :))
    Ami a fonalakat illeti, mostanában nagy kedvencem az egészen sötétlila, acélkék, türkiz, szürkés-melírozott, fakó rózsaszín, meg talán az olívzöld. Ami a ruhadarabjaimat illeti, nekem is vannak/voltak korszakaim. Örök kedvenc a fekete (ugyanakkor kötni nem kötnék feketét), sötétlila, aztán "játszik" még az acélkék, krémszín, narancs, kék és a világos eperszín (én így hívom :)). Régebben a szürkét is nagyon szerettem, mostanában már nem annyira, sőt egy időben sok rózsaszínű darabom is volt. Már ez sincs :). A pirosat nem komálom. Nagyon nem. Nem is áll jól. A sárga se. Egyetlen sárga ruhadarabomra emlékszem az utóbbi 15 évből, az a nyári sapkám :). A bézzsel is hadilábon állok, ha ilyet veszek fel, a bőröm tónusa miatt úgy tünik, mintha nem lenne rajtam semmi :D
    Tavaly elkezdtem egy narancssárga pulcsit. Szép a fonal, de egyszercsak már nem annyira rajongok a narancssárga ruhadarabokért, ezért "pihen" 1 éve :).

    VálaszTörlés