9/21/2009

Kis hírek kis világomból


Íme az MJ sapkák :) Együtt is nagyon aranyosak, nemde? A színskála: világoslila, püspöklila, sötétzöld, jég kék, bordó és mogyoró...
A világoslila kicsit vékonyabb, és még puhább mohairból készült, nagyon nőcis lett, és nagyon jó esése van. Meg kicsit több meló vele, mint a többivel :D

Vettem egy újfajta teát. Nem, mintha nem lenne itthon elég, vagy a választék lenne szűkös, de egyszerűen nem tudtam ellenállni neki (meg amúgy is akcijós volt...)
A lényeg: nincs benne teafű, így tein se, ez pedig azt jelenti, hogy lehet ez az új esti nasim, folyékony formában - ami iszonyatosan hiányzik, mióta diétázgatok. Jobban, mint a kihagyott vacsorák együttvéve.

Egyébként nem csalódtam benne: nagyon finom, telt íze van, és bár a kis gúla alakú teafiltert kissé túlzásnak tartom, azért azt el kell ismerni, hogy különleges. Szépen látszottak benne a növény-darabkák, mikor ázott a bögrémben :)
Többiből is kóstolni fogok!





Már jó ideje kötöm, mikor akad szabad órácskám azt az angóra és gyapjú keverék, finoman puha kendőt, amit még nem mutattam nektek. Íme a nagy lehetőség, nem igaz? :D A final egyébként egyenesen Belgiumból utazott hozzám...

A színével kapcsolatban zavarban vagyok... Ha kénytelen lennék egyféle színt ráaggatnom, akkor azt mondanám, hogy barna. De ez nem ilyen egyszerű - amilyen egyszerű a fonal összetétele, olyan trükkös a színe: van benne egy kis burgundi vöröses beütés, meg kicsit olyan melírozott hatása is van, de konkrétan nem tudok rámutatni az átmenetekre. Az összes fotó egy kendő-kezdeményről készült, de egyik se adja vissza igazán a színét, talán legjobban a bal felső mutatja igazi énjét.

Még sok van hátra belőle, mert nem lik-kendő lesz, hanem csipkekendő. A tű mérete: 4 mm, így nem likakból fog állni a minta, hanem likacsos minta, amin nem fér át az ujjam... Nem szeretem, ha egy kendő annyira elnagyolt, hogy szárítás után az egész egy nagy luk-háló.

Méreteit tekintve se tudok nyilatkozni, meglátjuk, mire elég a fonalam :)

Még egy aprócska hír a filmek kedvelőinek: én is végignéztem a Man in trees c. sorozatot Anne Hecke főszereplésével. Anitánál olvastam róla először, aztán utánanéztem pár helyen. Bejött. Tényleg olyan, mintha a Gilmore Girlst a Miért épp Alaszkába oltották volna, csak sokkal több szerelmi-érzelmi vonal van benne, sok aranyos, szerethető figurával, sok - sok poénnal és mély igazságokkal, ráadásul bepillantást kaphatunk abból is, miután elhangzik a boldog összeköltöznél velem (ami egyébként megfelel a mai korok légy a feleségem kijelentésével).
Kár, hogy vége lett... Bármily hihetetlen, találtam benne igazságokat, amik segítettek nekem.
Egyébként itt van egy kis beszámoló a pilot részről, és itt pár promo video...

10 megjegyzés:

  1. Ma különösen szép itt nálad!:x

    VálaszTörlés
  2. A teákról: a Lipton eme sorozatából kóstoltuk a vanília-karamell ízűt, valamint a mandarinos-narancsos zöld teát. Nagggyon finom mindkettő, próbáld ki! Én bírom az újfajta teatasakot, nemcsak a formája, hanem a textúrája is új. :o)

    VálaszTörlés
  3. Egyelőre csak annyit láttam a filter textúráján, hogy áttetszőbb, mint a régi.
    Hm, mindjárt iszok még egyet, már az illata is annyira megmaradt az emlékezetemben, hogy beindul tőle a nyálelválasztásom :D

    VálaszTörlés
  4. Klasszak a MJ sapik, és tényleg érdekes a kendőd színe! Jól látom, hogy egy shetland? Én sem kötök 4, vagy max 4,5 ös tűnél nagyobbal, valahogy tényleg elnagyoltnak tűnnek....

    VálaszTörlés
  5. Bucilla! Igen, az agyonszeretgetett, megunhatatlan shetland triangle minta :)
    Egyetértek az elnagyolt mintákkal...

    VálaszTörlés
  6. shetland nekem is nagy kedvencem:o)
    tűméret ügyben viszont azt gondolom, hogy nem ahhoz kell ragaszkodni, hogy csak 4es vagy 4,5es tűvel kötök és passz, hanem ahhoz a fonalhoz kell a tűt jól megválasztani, amiből épp kötök. teszem azt én elég szorosan kötök, tehát nekem eleve nagyobb tűméret kell minden fonalhoz, ettől még nem lesz a munkám elnagyolt szerintem.
    Értelem szerűen nem fogok egy lace weightot 10es tűvel kötni, de 3,5essel sem, nekem az 5ös kell hozzá különben a 950yardból max. egy úttörő nyakkendő méretű kendőm jönne ki:D

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépekez ezek a sapik így együtt és gondolom külön-külön is. A kendő pedig csodás lesz.
    Tea ügyben: Én is levadászom ezt azt hiszem:-D

    VálaszTörlés
  8. Timi: mi is a fonalhoz választjuk a tűt, de eleve nem választok csipkekendőnek olyan fonalat, ami ennél nagyobb tűt ígényel. Inkább legyen melósabb, aprólékosabb, de nekem így tetszik :)

    Akkor most: teára fel! :))
    Netán új teaélmények?

    VálaszTörlés
  9. Én szombaton vettem kétféle teát az auchanban, bár még nem próbáltam ki, az illata isteni, mindjárt megyek, főzök is egyet magamnak.
    A lényege: az auchanban vannak ilyen adagoló-gépekben különböző cuccok, tészták, cukorkák, magok, meg ugye a teák, és annyit "csapolsz" magadnak, amennyire szükséged van.
    Háromféle gyümölcstea volt:
    málna-keverék, piros színű
    vérnarancs-keverék
    és egy pillangókisasszony vagy milyen fantázianevű, zöldteából meg még valamiből készült keverék, na ebből nem mertem venni.
    viszont a másik kettőből vettem kóstolót.
    Ami első meglepi volt, hogy bár a tea 4700 Ft-os kilóárra volt kiírva, a mérleg 900 Ft-os kilóáron számolt :D
    Ha megkóstoltam, elmesélem, milyen volt :)))

    VálaszTörlés
  10. Polly, kellenek ezek a kellemes meglepetések a hétköznapjainkon :))

    VálaszTörlés