9/06/2009

Máris csütörtök? ;)

Ha már itt az ősz:

Milyen terveid vannak őszre? Mi szép és ihletet adót találtál, amitől beindult a boldogsághormon-termelődésed?

Itt az ősz, itt van újra. Lehet nézelődni vastag fonalak után, meg a lengébbeket se szabad kihagyni a mókából, elvégre vannak még szép napok (és itt ne sértődjenek meg az idősebb korosztályhoz tartozó hölgyek, mély hálát érzek irántuk :))

Épp ma fedeztem fel egy tervezőnőt, akinek a munkái közül sok ihletet adtak. Britta Wilfert ravelry-n találtam (van önálló oldala is). Amik tetszettek, abból szedtem egy csokorravalót nektek és titkos laboromban összeállítottam egy kis montázst :)

Főleg azért szeretem ezeket a munkákat, mert mindegy el tudom képzelni rajtam :) Ráadásul egyik se ígényel nagy szakértelmet, el lehet őket készíteni pontos leírás nélkül. Ok, a felső sor középső ruhája kicsit kakukktojás, mert nem épp őszies, de maga a fazon tetszett.
Még soha nem volt hosszabb pulcsim (rövid ruha?), amit szűkebb farmerhoz fel tudnék venni. Pénteken két passzentos farmer megvásárlásával ünnepeltem a diéta eredményességét (arról nem is beszélve, hogy Judilla tanácsát beláttam, miszerint a lötyögő ruha kövérít), és ehhez most igazán el tudnék képzelni valami hosszabbacska pulcsi-ruhát, ami szolidan követi a test vonalát.

Ezen kívűl poncsóra is szükség van. A fodros szélű igazán tetszik, friss ötlet, vagy ha eddig láttam is, nem igazán szúrt szemet. Remek ötlet, pedig én szeretem az egyszerű dolgokat. De ez még belefér a kategóriába.
A bal-szélső-középső férfi pulcsi is egészen jópofa, szaladgálós verzió. Igen, magamnak. A család férfitagjai nem értékelik (khm, khm...) a kötési tudományom.

Mindezt szürkében, sötétbarnában, világosbarnában, mogyoróban, mohában, feketében, bordóban és lilában képzelem el.

Éljen az ősz :)

8 megjegyzés:

  1. Az a rombuszmintás kötött nagyon dögös, pw-ben is el tudnám képzelni... jelenleg a kötöttben nem lenne túl előnyös nekem... :S
    Úgy összességében a felső sor és az alsó középső tetszik leginkább.
    Mit is kívánjak ennyi terv mellé? Sok szabadidőt elsősorban és töretlen alkotókedvet!

    VálaszTörlés
  2. Imádom az őszt.A színeit a szagát.

    VálaszTörlés
  3. Fú, nekem az első ruha tetszik legjobban! A színe, szabása, minden! :) A 2. is tök jó, csak kell alá egy megfelelő ruci. Aztán még alul középen is bejön az a poncsószerűség, de nekem nem állna jól.
    Nagyon nagy divat lett a kötött, a tegnapi "shopping túrámon" már nagyon olcsón (13-15 Euro körül) láttam igényes, szép pulcsikat. Szomorú ebben az, hogy ennyiért nem kötném meg. De hát ugye az egyedi, az nem H&M :)
    Ugye, hogy a bő nadrág jobban kövérít, mint a szűk farmer? Engem pl. a magas derekú cuccok is tonnásra varázsolnak, míg ha csípőgatya van rajtam, nem tudják, hol van rajtam ennyi kiló.
    Hm, őszi tervek... Nem sok időm lesz kötni, sajnos ismét költözöm, immár egyedül egy másik lakásba, amit még meg is kell találni. Na azért még terveim lehetnek :))), szeretnék kötni egy nyári ruhát (kép itt: http://www.rebecca-online.de/webshop/product_info.php?info=p197_Garnpaket-zu-Modell-33-aus-Rebecca-Nr--36.html), horgolni egy tarka szoknyát (custo barcelona -nál láttam egyet, de egy régebbi kollekcióban), kötni egy kissé bővülő szoknyát, szőnyeget csomózni, függönyt horgolni stb stb. Nem is sok, ugye? :)

    VálaszTörlés
  4. Pinyakolada! Nem sok, dehogy! :)) Még keveslem is, párat még el kellene képzelni, mint álom ;)

    A magad derék se áll jól mindenkinek, hajaj, de mennyire nem (most szorgosan mutogatnék magamra, ha nem gépelnék mindkét kezemmel)... A nagyon szűk csípőnadrágok se jók, mert sokan túlzásba esnek, és az úszógumi lezseren rálóg a nadrágra - ez pedig borzalmasan illúzióromboló.

    Ez a fekete ruha is nagyon jópofa! Tetszik! Határozottan!

    A vásárolt pulcsi lehet, hogy megéri, de soha nem tudnám annyira szeretni, mint azt, amivel közösen álmodoztunk jó pár estét, készülése közben.

    Sajnálom, hogy rosszul alakulnak a magánéleti dolgaid. Látom, az ősz nálad is "új évet" jelent...

    VálaszTörlés
  5. Jaj, és még nem említettem azt a 2 kötést, amit még nem fejeztem be :)
    Hát igen, a vásárolt dolgoknak sosincs akkora értéke...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó kis dolgokat tervez a hölgy, köszi az ajánlást Évi! Már én is izzítom a tűimet;)

    VálaszTörlés
  7. Szuper összeállítás. Nagyon tetszett mind egytől egyik.

    VálaszTörlés
  8. egy lila fodros aljú boleró nagyon tetszene nekem is ;)

    VálaszTörlés