11/22/2009

aktualitások

Rohanok, futkosok, alkotok, kapkodom a fejem... :) Random módra írok pár dolgot, amik alkotásügyilek vannak velem...
- Vettem intesparban (akciós, 199 ft) ágyalatti, cipzáros ruhatárolót, ami hihetetlen mennyiségű fonalat befogad - így végre normálisan tudom tárolni a kincseimet, és keresni is sokkal egyszerűbb benne, mint zacskókat nyitogatni és pakolni vissza a gardróbban. Ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd!
- Már szárad egy (zömében) türkiz színű kendő: a végeredmény egy egzotikus pillangóra emlékeztet :) Fotókat később mutatok, ha a köd elhúz nyugatra, a napsütés meg megérkezik teljes pompával.
- Bár sok fonalam van, megen nem bírtam magammal és begyűjtöttem pár újat (pl. püspöklila angora-gyapjú keveréket, ami hihetetlen puha, de nem annyira, mint a hófehér angóra..., de van fekete-fehér szálak összefogásával nyert gyapjúfonalam, amiből sálat akarok majd kötni...)
- Ez ugyan nem alkotás, de annyira örülök, hogy megosztom veletek: a pár éves majomfám tele van bimbóval. Az öreg példány utoljára 2006-ban örvendeztetett meg a virágaival, azóta se. De ez az ifi most először :) Ritka, hogy virágozna nálam, szóval igazán örülök neki!
- Alkotásban most főleg megrendeléseket teljesítek, és a fotózás egyre kevésbé megy a fényhiány miatt. Sajna nincs profi berendezésem, amivel tudnám pótolni, így ki kell várnom, mikor itthon vagyok és még süt is a nap... Próbálkoztam dobozos megoldással, fehér papírral bélelve, több oldalról megvilágítani, de nem tudtam rögzíteni a lámpákat, szóval nem ment :(
- Jelenleg minikutyikat horgolok :)

9 megjegyzés:

  1. Hali!
    Irigykedem, hogy ennyi alkotásra jut idöd. (Bocs, manapság mellözöm a hosszú ö-t és ü-t, bonyolult az új gépemen :))
    A cippzáros ruhatartót én is igénybe vettem már fonaltárolásra, de nekem ilyen magasabb típus van, ami szekrénybe való, nem ágy alá :)
    Ismerös az érzés, amikor már rengeteg fonalad van, de azért még kell új :))) Mert pont olyan nincs, ugye...
    Gratulálok a majomfádhoz. Nálam fura módon egyedül az orchideák nem sínylették meg a költözést. Borzalmas még leírni is :), itt le akartam írni, de nem, mégsem írom, igenis a kis kesufám túl fogja élni csakazértis!
    Rengeteg tervem van, egyelöre a lakás csinosítgatásán dolgozom, vitrázsfüggönyt (remélem, így hívják, ez ugrott be) akarok horgolni a konyhába, meg ilyenek.
    Na és rákattantam a Farmville-re a facebookon, aranyos játék :)
    Szép vasárnapot!

    VálaszTörlés
  2. Hihi, én is vettem már ilyen fonaltárolót, de az a pech, hogy az én ágyam alá nem fér be:-( Így kettő darab van tele fonallal egymás hegyén-hátán. A fotózás nekem sem megy, pedig van vaku is a gépemben, ez van:-) A horgolt kutyikra azért kíváncsi vagyok, meg persze a szép új kincseidre is(fonalak) puszi

    VálaszTörlés
  3. Hát én is facebookozok, főleg packratezek. Van pár kedvenc sorozatom, pórálom a hiányzó kártyákat beszerezni hozzájuk :)

    Ennyit alkotok? :) Tudod, ez úgy van, hogy az összes idő, amit nem a munka határoz meg, annak beosztása rajtad áll. Hogy mire mennyit csípsz le, rajtad áll. Rendszeresen párhuzamoskodok, azaz esti filmnézés közben MINDIG van valami a kezemben (sajna, néha a popcornos tál is közel van :D ). Így azért haladgatok a dolgaimmal.

    VálaszTörlés
  4. Szazu, a franciaágyunk alatt csodásan kongott az üresség :) Már nem ;)
    Egyébként ilyesmi kutyikat horgolok: http://picasaweb.google.hu/amotae/Horgolasaim#5343769728691824578

    VálaszTörlés
  5. Én várom a fotókat:) A fonalaim pedig kaptak egy szobát, mert az ágy alatt már semmi sem fér el:(

    VálaszTörlés
  6. Én még sosem láttam majomkenyérfát virágozni: Érdekes, hogy a napokban fedeztem fel az enyémen is a bimbót. Már nagyon várom milyen lesz!

    VálaszTörlés
  7. Húú! Eseménydús napok! :D

    VálaszTörlés
  8. Rend a lelke mindennek. Hát csak egy kicsikét vagy elhavazva. :D

    VálaszTörlés
  9. Állati aranyosak!! Az unokám örülne ilyen kis állatkáknak, mindent szeret,ami pici:-) Azt hiszem, kénytelen leszek megtanulni ilyesmit horgolni:-) Addig is szemezek a te állatparkoddal!

    VálaszTörlés