12/02/2009

Buszhoz rohantam a sötétben, nagyon korán, álmosan, fejembe húzott kapucnival, lehajtott fejjel, mert az eső is szemtelenkedett... Aztán a döbbenettől még lépni is elfelejtettem: egy madár dalolgatott a közeli fán. Csak álltam döbbenten, és figyeltem őt, merre lehet. Volt egy olyan érzésem, hogy csak én vettem észre az egészet, aztán meg úgy gondoltam, hogy ez a madár csodamadár, mert a jelek szerint csakis nekem csicsereg nagy vidáman :) Kettesben voltunk a sűrű város kellős közepén.
Nagyon vágyom egy kis zöldre, a tavaszra, a friss illatokra... Tudom, hosszú lesz még a tél. Egyetlen vigaszom van: közeleg a karácsony :).

Néha olyan kevés is elég, hogy megteljünk energiával és boldogsághormonnal :)

7 megjegyzés:

  1. Ha legközelebb találkoztok irányítsd erre légyszíves. :)

    VálaszTörlés
  2. Ma nekem is feltűnt: munkába menet a madarak olyan élénken csiviteltek, mint tavasszal, de a pitypang is éppúgy bújt ki az avarból...

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy legalább Te meghallottad!!! Én is szeretem őket hallgatni...

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszett ;)
    Most utálni fogsz, de én szeretem a telet is...a zúzmarás fák, a csillogó jég meg a hulló hó is tudnak ilyen izéket, boldogságpillanatokat okozni, bizony!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó érzés kicsit megállni időnként és teljes valónkban résztvenni a pillanatban, amelynek részesei lehetünk... Igen, ez az ami boldogságot és örömet hoz... Gyakrabban kéne, hogy eszünkbe jusson. Köszönöm, hogy eszembe juttattad.

    VálaszTörlés
  6. Tévedés :) Nem tudálom a telet, csak már unom a színtelenséget. Zúzmarát és csillogó jeget és havat idén még nem láttam... Viszont reggel, mikor sötétben bandukolok munkába... akkor kicsit morcogok, hogy már megint beleléptem valami vizesbe, mert annyira nem látni semmit, hogy ihajcsuhaj.

    VálaszTörlés
  7. Ismerem ezt az érzést, Évi! :)
    A minap hazafelé jöttem, már sötétedett, amikor egy gyönyörűen daloló rigóra lettem figyelmes. Én is megálltam, és figyeltem egy darabig. És akkor eltöltött valamiféle békesség érzés, tök jó volt! :)))

    VálaszTörlés