12/21/2010

Pihe




aki nem más, mint egy pihe-puha hópihécske. Vagy legalábbis arra emlékeztet a puhaságával. Imádja a havat. Imád a hóban sétálni. Bár még soha sem tett ilyet, de a fotók alapján azt mondja, hogy ő szereti az olyat. Sőt, imádja!
Pihe szerint a hó hozta össze őt a legjobb barátjával. Épp egy havas tájas képet nézegetett, amikor előbukkant Hóteki, a fehér teknős. Egész pontosan a hóember mögül, aki a kép szélén nézelődött unottan. Pihe először jól meglepődött, sőt, halkan sikkantott is egyet, de mivel Hóteki elmulasztotta a csuklását, ezért nagy örömmel vette a teknős hipersebességgel közeledő buksiját.
Mivel Hóteki éhes volt, Pihe pedig mindig kész, ha valaki társaságra vágyik az étkezésnél: ígyhát elfogyasztották Pihe által legyártott töménytelen mennyiségű mogyoróvajkrémes szendvicset. Pihe azt mondja, hogy meséljem el, hogy kell készíteni. Fogsz egy szelet fehér kenyeret. Megkened vékonyan finom margarinnal. Aztán jöhet rá egy réteg mogyorókrém, az a finoman őrölt fajta (nem a darabos, és főleg nem a kakós csokiszerű, amit mogyorókrémként emlegetnek...). Erre pedig vékonyan mézet kell csorgatni, és egy késsel elkenegetni az egész felületén. Ünnepnapokon még kókuszreszelék is kerül rá.
Az ominózus közös desszertezés óta Hótekinek is kedvence lett a mogyorókrémes-vajas-mézes maciszendvics.

Mindketten odavannak a csokiért, de Pihe a fehércsokit szereti, Teki meg a salátakrémmel töltöttet. Méghozzá a kéksalátakrémeset, ami csakis április elsején terem.
Pihe allergiás a gombákra, de az illatukat nagyon szereti. Amint a kezébe kerül egy toll, azonnal kis gombácskákat firkant az összes felületre, amit csak talál. Itthon el kellett dugnom a tollakat, mert már a falak is kezdtek meggombásodni...
Pihe imádja, ha valaki simogatja a buksiját, meg a pocakját. De ez a gazdinak is jó ám, mert Pihe olyan puha, mint egy pihe. Bizony!

Pihének van egy nagy szenvedélye: imádja a karácsonyi dalokat. De nem ám csak karácsonykor! Évente többször is rájön a karácsonyi zene hallagási mánia, és olyankor hallgat egy kis Josh Groban tolmácsolta karácsonyi dalt. De imádja azt is, mikor Diana Krall énekelget neki.



Pihe kicsit szomorú: alig várja, hogy előkerüljön az igazi gazdija! Vajon ki lesz az?
Minden esetre figyelmeztetnem kell gazdit, hogy Pihére nagyon kell figyelni karácsony környékén, mert kibontogatja a szaloncukrokat és össze-vissza csámcsogja a szélüket, hátha fehércsokiból vannak... Én is fülön csíptem, mert már szaladt a doboz felé, ami még kis sincs bontva...

***
Pihe egyedüálló mackó, nincs még egy belőle a földkerekségen, csak egy készül belőle. Pihét annak a gazdinak szeretném ajánlani, aki nagyon tudna szeretni egy egyedi mackót, és tudná értékelni különlegességét... ráadásul tudna vigyázni rá, nehogy összekoszolja hófehér bundáját...
Hóteki is egyedi teknőske :) Kék szeme csak úgy ragyog, épp meséltem, hogy ő is költözik Pihével!

2 megjegyzés:

  1. hát tündéri,mindkettő!

    VálaszTörlés
  2. A tekis Pihécskéért még mindig nagyon fáj a szívem. Azt hiszem eddig ő a legkedvesebb a szívemnek.

    VálaszTörlés