5/23/2011

Buksi


Első szava az volt, hogy mézes-vajas kifli. Buksi tudja, mitől döglik a légy, ugyi?

Általában a takaró környékén lehet megtalálni. Csak kapcsolj ki minden hangot adó ketyerét, és szép hallkan osonj be a szobába. Ha látod, hogy a takaró egyenletesen emelkedik és süllyed, mindez egy kispárnányi területen - az azt jelenti, hogy Buksifej épp szundikál. Jobb lesz, ha kicsit te is lehajtod fáradt fejed, és egy 10 perces gyorsregenerálódást iktatsz be a sűrű napjaidba.

Buksi sose inna tejet, nem enne tenger gyümölcseit, és nem olvasna horrort. Annál inkább enne gumicukrot (nem medve alakut, természetesen), inna mézes-citromos teát, enne hozzá vaníliás karikát.

Nem szereti, ha a házszámok nem kettesével növekednek. Ha narancssárga autót lát, rájön a csuklás. A legjobb móka (természetesen az evésen és alváson kívül) az, ha valaki levegőbe dobálja és elkapja. Ez elég sok gyakorlást ígényel, kéretik elővenni egy almát, vagy valami feláldozhatót, és mielőtt Buksi megérkezne a gazdijához, gyakoroljon dobálást!

Buksi kedvenc színe a türkizkék. Kért is egy ilyen sálat. Mert jól áll neki. Ettől olyan bevállalósnak látszik, nem pedig olyan kis csendeskének, amilyen valójában.

Most Buksi egy icipicit szomorú, mert nem tudja, mikor utazhat gazdihoz...

***

Buksifej hófehér, pihe-puha szörmók új-zélandi gyapjú. A világosbarna piszenózni és a mogyorószínű fülek/végtagok viszont Ausztráliában készültek. Buksifej igazi mackószemekkel jött világra - mikor születendőben volt, kétség se fért hozzá, hogy ő kék szemű lesz. Ő talán az egyik legpuhább mackó, akit valaha simiztem...

1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy írtál! Köszönöm a blogomra írt megjegyzésedet is!
    Nagyon aranyos Buksi. :)

    VálaszTörlés