8/09/2006

Karácsony, rr, arrogancia és egyebek...

Valamikor volt egy szép nagy közösség, akik tudtak egymással beszélgetni, megvitatni dolgokat, tanácsot kérni egymástól és békésen ajándékot hímezni egymásnak, karácsonyra. Aztán nőttünk, és elindult a mélyebb barátságok kötése, és egyben a felszínesség kialakulása. Mai napig megy ez a fórum, él és virul, de sajnos már nem olyan családias és bensőséges, mint régen. De még mindig segítünk egymásnak, és még kíváncsian nézzük a csodás darabokat, amik a kezünk alól kerül ki!

De ma nagyon megbántottak. Mélyen. Arrogáns lennék? Tényleg az lennék?
Egyelőre csak azt érzem: mert őszinte vagyok, és kimondok dolgokat, ezért erősen fejemre próbálnak koppintani.

A kiváltó ok: a francia RR. Adott egy kendő, épp az enyém (talán érthető, ha aggódok érte), ami késve érkezett egy külföldön élő rr taghoz, és így késve küldte tovább az aktuális utáni utáni taghoz. Ő viszont nem kapkodja el a dolgokat :( Nem az a gond, hogy késett, hanem az, hogy utána is csücsül rajta. Esküvő előtti nap (!) is azt csináltam, hogy időben fel tudjam adni! Ha az ember elvállal egy RR-t, akkor igyekszik teljesíteni is, nem? De ez nem csak az RR-re vonatkozik, hanem az élet oly sok területére.
Nincs fonala, felajánlottam, hogy elküldöm neki! De nem fogadta el. És egyuttal megkaptam a magamét: arrogáns vagyok, és nem csak ő gondolja így.

Az ok, amiért többen orrolnak rám: a karácsonyi húzás. Nem tudom, miért okozok én ezzel problémát bárkinek is.
Idén csoportonként lesz a húzás, mert túl nagy lett a csapat. MSMacska engem is megkért, hogy legyek csapatvezető. Előbb úgy gondoltam, hogy elfogadom ezt a felkérést, megtisztelő. De meggondoltam magam.
Az ok: az nlc-s csapat viszonylagos elhígulása (szabadon MSM után). Nem vállalnám be azt, hogy egy karácsonyi húzást lebonyolítsak, ha egy RR-ben se tudok hatni a tagokra, hogy próbáljanak hónap végére szorítkozni a továbbküldéssel! (Nah, ez itt az őszinteség ideje: én rendszerint elsején szoktam, kivéve a multkor, mikor meg voltam győződve, hogy már feladtam, és Ityamom szólt, hogy nem érkezett meg... akkor rohantam egy nagyot és még aznap feladtam elsőbbségivel.)
De többen mondták, hogy vállaljam el, szeretnének velem egy csapatban húzni. Belementem. De úgy éreztem, úgy tisztességes, ha elmesélem MSM-nek és a többi potenciális csapatvezetőnek, hogy miért.

Az elv: van egy 20 főből álló csapat, akiből párat én hívtam, párat a hívottak :) Szépen feldúzzadtunk. Nem mindenkit ismerek, és nincs olyan ember a csapatban, aki mindenkit ismerne! De itt a nagy lehetőség, hogy megismerjük egymást (erre van egy jó kis módszer, mindenki jól szórakozik közben :))). De ha nem is ismerem, olyan ember ajánlotta őt, akit ismerek és szeretek. Idén csak így mertem belemenni ebbe. És ezt is csak azért, mert kértek rá.

Ez valamiért bánt pár embert. Talán azért, mert kértem MSM-et, hogy ne írja ki xszemes.hu-ra a csapatom, mert a szabad jelentkezés úgysem működik nálunk. Idén legalábbis. De tényleg nem tudom.

---

És most itt állok egy rossz természettel, ami miatt nem bírom magamban tartani az őszinteségemet, és egy csapattal, aminek úgy érzem, egy ideje már nincs jelentősége.De vannak emberek, akiket szeretek és becsülök onnan, amit végülis a csapatnak köszönhetek. De az már nem létezik. És én nem akarom áltatni magam. Ami nem létezik, azt már nem kell keresni. Ott vannak emberek, de számomra fontosabbak az ott megtalált barátok.
Ennyi.

És ha tényleg azt akarják, hogy még rosszabb szájízzel menjek oda, ahol "sokan úgy gondolják, nem csak az az egyvalaki", aki learrogánsozott, akkor önszántamból elhagyom a meleg fészket. De a barátaimat nem.

12 megjegyzés:

  1. Jaj de szomorú is ez,de sajnos egyet kell értenem veled:(Majd én befejezem az rr-ed,rá se ránts;)de csak januárban...addig inkább csendben maradok:)

    VálaszTörlés
  2. Sejtem, hogy ki vagy :) Legközelebb ne anonymusként írj, hanem írd oda a neved/nicked :)

    Ezt az RR-t végigcsinálom. Mert vállaltam. Még ha ez lesz az utolsó RR-em is, annak klasszikus értelmében. Ha csinálok még, az csak olyan lesz, amikor embereknek elküldöm az anyagomat, hogy hímezzenek rá nekem valami emléket (emlékkönyv hiányában). Tudom, dedős módszer :) De én ilyen érzelgős fazon vagyok :D Fujfuj :D :D

    VálaszTörlés
  3. Vedd úgy, hogy más is őszinte és kimondja mit gondol. A mélyebb barátságokkal együtt a klikkesedés is megjelent. A mintát hörcsögként gyűjtitek, oszt szigorúan csak egymással osztjátok meg. 1-2 régi fórumos stílusa minősíthetetlen, jól működik a hát mögötti kibeszélés. Ahhoz, hogy a hangulat változzon főként a régi tagoknak kell magukba nézni és megpróbálni ismét kedvesnek, segítőkésznek lenni az újakkal, akkor az elhígult csapat ismét besűrűsödik.

    VálaszTörlés
  4. Rettentően sajnálom, hogy ennyire félreismertek téged. Téged, aki egy rendkívüli személyiség vagy. A segítőkészséged és türelmed határtalan. És ezt a saját "bőrömön" tapasztalom mondhatom hogy nap mint nap.
    Sajnálatos az is, hogy egy bizonyos cselekedetről úgy képesek vélemény alkotni mások, hogy nem ismerik a részleteket. Azért én megnézném, hogy mit mondana az az illető vagy illetők, ha szépen elmesélnél mindent, mi hogyan és miért történik. Megnézném az arckifejezését. Biztos vagyok benne, hogy egyből leszállna a magas lóról.
    Ez az eset általánosnak mondható, nem csak itt, hanem az élet számos területén, és nekünk ezzel is együtt kell élni. Embereket megváltoztatni nem lehet, de hogy másképp lássanak eseményeket, abban segítségükre lehetünk, ha rálátást engedünk egy másik szemszögből a vitatott témára.

    VálaszTörlés
  5. Megint két névtelen hozzászólás. :)

    Nem akarom másra erőltetni a véleményem. A beszélgetés vele az ő oldaláról megszakadt.

    És a minősíthetetlen stílus valóban megjelent, és teret nyert, sőt, páran még tisztelegnek is előtte. Ez így nincs jól - de az egy olyan fórum, ami valójában felügyelet nélküli. Az önkontroll pedig nem mindenkiben fejlődött ki.
    A hörcsögként gyűjtés: igaz. Ezzel nincs gondom. De azzal már igen, ha valaki veri a mellét, hogy az ő scanje került a netre, más neve alá. Ő is használja mások scanneléseit, és attól nincs lelkiismeretfurdalása.

    Kérdés: ha nincs önkontroll arról a részről: mit tehetünk?

    VálaszTörlés
  6. Van egy csomó barátod, az ő véleményükre figyelj, ne vadidegenek vagdalkozásaira, jó? Mellesleg aki szerint Te arrogáns vagy, az vagy Téged nem ismer, vagy a szó jelentését, esetleg egyiket sem:-) és különben is, olyan vagy, amilyen, én pl ilyennek szeretlek:-)
    ja, és nekem van nevem, nem sunnyogok anonimként:-)

    VálaszTörlés
  7. Ezeket a kérdéseket érdemes lenne boncolgatni. Sok embernek van itt sokféle vélt és valós sérelme, érdekes módon többnyire a régi tagokkal kapcsolatban.
    A hörcsögként gyűjtés akkor ellenszenves, ha utána a mintát pofára, brancson belül osztogatják, majd ezt virágnyelven kommentálják.
    A scannelős megjegyzéseddel egyetértek.
    Az önkontroll először magunktól, aztán másoktól is elvárható, mint ahogy a tolerancia is.
    Mit tehetünk? A régi tagok vegyék a fáradságot, legyenek gyakran jelen a fórumon, segítsék az újakat, adjanak tanácsokat, hogy a xszemezésről folyjon ismét a diskurzus. Együttes erővel, normális stílusban tegyék helyre azt, akivel elszalad a ló. A „régi tag” titulus talán kimondatlanul is kötelezettséggel párosul és nem előjogokkal, mint azt némelyek gondolják.:))
    Akkor én Kori vagyok, hogy ne sunnyogjak anonimként:))

    VálaszTörlés
  8. Az, hogy xszemezésről menjen a beszélgetés: csak sértődések árán mehetne végbe. Néha én is úgy érzem, hogy el vagyok tévedve, ha elolvasom az utolsó 20 hozzászólást. Így azért érthető, ha elhanyagolom az nlc-t...
    Az újaktól való tartásnak van előzménye. Volt egy nő, aki nlc-n elkérte sok mindekitől a jelszót a bem. oldalhoz, vagy csak egyszerűen megnézegette. Aztán fellépett, mint jogi személy, egy mo-i cég képviseletében, hogy azonnal szüntessék meg azoknak a mintáknak a cseréjét, sőt, a fotókat, amiket nem ők hímeztek, hanem a készlet elején van: azt is szedjék le. Ekkor eléggé sokan visszahúzódtak és féltek az új emberektől. Nagyon sok embernél még mindig érzem ezt a tartást...

    VálaszTörlés
  9. sok hozzaszolasom nincs, mivel nem tudom hogy pontossan mi is tortent... de neked koszonhetem hogy valaha is jol ereztem magamat mind ket helyen a nlc-n es a keresztszemes oldalon... most mar egy kicsit jobb, mert tobb "embert" ismerek, de az elejen, csak te voltal aki vette a faradsagot hogy egy altalan koszonjel es beszelgesel egy ujoncsal, plane egy kulfoldi ujoncal!!

    Aki rad mondta hogy arrogans lenne az tenyleg nem ismer teged, mert nagyon messze vagy attol. Sorry switching to englsih, as my brain won't function and I can't think of the right words in Hungarian!
    You are one of the kindest, most generous, and giving people that I have had the wonderful opportunity to meet on the internet.

    The only thing that I can think of as to why someone would lash out at you like that, would be that they are jealous of you for some reason, either known or unknown... Either way you have my sympathy, doing RR's with people have a tendancy to bring out the two extremes, either you will have a wonderful experience and become closer friends through it or the opposite will happen... There is a third variation, but we won't go there, that only happens when people start disappearing with other people's RR's!

    Either way I'm sending you lots of hugs and good thoughts!

    K

    VálaszTörlés
  10. And I want to thanks for those...
    I still don't know the reason. And maybe this is the end of it. I'll finishing RR with this girl, but maybe the last RR . That is not a good experince...

    I'm still sad but it is better now. Thanks for everything!

    VálaszTörlés
  11. Évi, olyan jól összefoglaltad a dolgokat... Engem pl rém irritál az nlc-n, hogy ha jön egy új ember, és megkérdi, hol találhatna mintát, emberek rögtön rávágják, hogy vegyen kitet... Az álszentségnek nincs határa. Nekik is megmutatták egyszer régen a kínait, képtárakat, linkeket. Nem értem, akkor ezt miért sajnálják másoktól. Az ominózus eset sem lehet erre ok, szerintem.
    Ez a húzás-dolog meg... Én nagyon örültem, hogy gondoltál rám. Nőttem két centit.:D:D Igazuk van az előttem szólóknak, az bánt, aki nem ismer. Aki meg nem ismer, annak a véleménye ne szomorítson el!:-*

    VálaszTörlés