9/09/2007

Kiri - sáltest

Íme a sál alapmintája - ezt kell a középső szem után még ismételni (azaz a fenti rész csak a fele a teljes mintának).
A kezdés az első 22 sort mutatta be. A 23. sortól kezdve a fenti mintát követjük. Ezt a pár sort ismételjük (23-32 sorokat) addig, míg el nem érjük a kendő kívánt hosszát.
Illetve majdnem a teljes hosszát - az utolsó lépés egy 12 soros mintarész lesz, amivel megadjuk a szélcsipkét is a Kirinek. Fontos, hogy mindig végigkössük a chart2-t, és csak utána kezdjünk hozzá a chart3, vagyis a befejező csipkerészhez!

Ha készen vagyunk a kendővel, akkor vágjuk el a fonalat, de ne túl közel a végéhez, legyen vég, amit el lehessen dolgozni (én horgolótűvel szoktam a szemekre rácsavargatni, utánozva az öltéseket). De még nincs itt az idő az eldolgozáshoz! Előbb jön a szárítás procedúra, amit már leírtam valamelyik sálnál...
(hideg víz + finommosószer, 20 percig, aztán öblítés, majd kicsorgatás, aztán kemény kifeszítés, és csontzárazra szárítás)


Ha kitartóak vagyunk, szerzünk hozzá szépséges fonalat, akkor lesz ilyen gyönyörséges kendőnk, mint amit én a neten találtam... (ld fent)

14 megjegyzés:

 1. Olyan nagyon kedves vagy, hogy így lefordítod nekünk:)))
  Köszi!

  VálaszTörlés
 2. Ez nagyon klassz! Nekem teljesen érthető a leírás, biztosan meg fogom csinálni! Köszi a fordítást!

  VálaszTörlés
 3. kész vagyok a chart1-el:), nagyon izgi, ahogy egyre nő a szemek száma, bár félek, hogy a vége felé nem épp ezt fogom érezni:)

  VálaszTörlés
 4. Lányok, köszönöm a köszönetet, jól esett :)

  Timi: ahogy nő, egyre jobb. Mivel folyamatosan figyelni kell rá, nincs elsunnyogott hiba, ezért nem lesz unalmas!

  VálaszTörlés
 5. Évi: én is nagyon köszönöm a fordítást;) de a képeket és az új kezdést méginkább:) Az biztos, hogy nagyon kell figyelni a mintát(nekem már most is kellett)úgyhogy csak totál gyerekmentes időben fogom csinálni, különben tuti elszámolom.

  VálaszTörlés
 6. most, hogy lefotóztam vettem észre, hogy elrontottam:( a szélső 3-3szemet nem lustakötéssel csináltam, de most már így marad, legközelebb majd jobban figyelek(remélem)képet este felteszem, most ebéd, gyerekezés stb.

  VálaszTörlés
 7. Timi: ha nem lustakötéssel kötöd a szélét, akkor lehet, hogy jobban fog kunkorodni, mint szeretnéd!

  VálaszTörlés
 8. Ezt a szépséget te csináltad, vagy valamelyik kötős oldalról szedted? Akár ez, akár az, nagyon-nagyon szép!

  VálaszTörlés
 9. Anyám!! Nem vagyok itt pár napig, és hipp-hopp kész egy fél kendő?:))
  Na most aztán irigykedem...:D

  VálaszTörlés
 10. Az őszi színekben pompázó Kirit nem én kötöttem, az csak egy kis mézesmadzag :)

  VálaszTörlés
 11. Tudjátok, hogy én nem nagyon tudok mit kezdeni a kendőkkel, de ez az őszi melíros Kiri...hát ez valami álomszép!!! :) Most, hogy látom a nálatok készülő szépségeket, már én is egyre jobban várom, hogy megjöjjenek a fonalaim (pedig a pulcsimat még előtte be kell fejeznem), és - ha nem is kendőt, de - sálat köthessek (puhát, bolyhosat) :)

  VálaszTörlés
 12. Én is köszönöm a pontos információkat, egyszer biztosan elkezdem.. Nem is oly sokára! Jó érzés, hogy többen kötjük ugyanazt a mintát az ország több részén! Köszi, Évi!

  VálaszTörlés
 13. Nagyon szívesen. És nekem is tetszik a közös kötés ötlete :) Ráadásul nincs megfelelési nyomás sem senkin!

  VálaszTörlés
 14. Hahóó! Tudod, hogy már 1 hete elvágtad magad a külvilágtól? Azért a kötésből is megárt a sok! Hiányzol...

  VálaszTörlés