10/09/2007

Babaruhák

Mikor látok ilyen fotókat, mindig eszembejut, hogy én anno nem babáztam, de zbabámra sákszámra gyártottam a kötött-horgolt ruhákat a babámra (nem barbie, de szerettem volna olyat...)
Persze, az enyémnek nem volt ekkora feje...

Ti is alkottatok ruhákat a babátokra? :)

6 megjegyzés:

  1. Én nagyon babázós voltam. Imádtam őket öltöztetni. Kötni nem, mert akkor még nem tudtam, de általános iskolásként varrni varrogattam egy-kér ruhácskát.
    Viszont imádtam az öltöztetős papírbabákat. Olyanom is volt néhány. Egyszer kaptam egy 4 féle csajsziból álló kollekciót. Nem annyira kislányos, inkább nagylányosabb formájuk és ruhatáruk volt. Imádtam rajzolni nekik különböző ruhákat. Én anno odavoltam a királylányokért meg ilyesnek, gyönyörűbbnél gyönyörűbb báli ruhákat terveztem nekik. :))

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon sokat babáztunk a nővéremmel. Kaptunk anyáéktól elemes kis varrógépet, és azzal varrtuk a babaruhákat.
    Aztán, mikor Szandrám elkezdett babázni, sorra kötöttem a kis sapkákat, cipőcskéket , pulcsikat a babáira. Mikor az óvónénik meglátták, persze az ovis babákat is fel kellett öltöztetnem. Nagyon sok szép babaruhát varrtam, kötöttem, és horgoltam anno a Gyöngyvirág csoportnak.

    VálaszTörlés
  3. Sosem szerettem a műanyag babákat, mackóztam helyette, az volt a babakocsimban és az ágyban olyan mennyiségben, hogy én már alig fértem be a paplan alá. Volt viszont egy bábokkal illusztrált mesekönyvem, amiben az utolsó lapon elleshettem, hogyan készülnek a babák. Ekkor született a legkedvesebb babám, én készítettem drótból, vattát tekertem köré, arra cérnát és baragasztóztam, amitől puha és formás lett; meg fagolyófejú, pamut hajjal. Szomszéd varrónőnél ládából gyűjtöttem a csipkéket és mindenféle anyagokat, abból varrtam hercegnő ruhákat. Imádtam!

    VálaszTörlés
  4. Én az óvodai babákra gyártottam zsákszámra a ruhákat, amikor a lányom ovis volt. Volt akkor is rengeteg maradék fonalam, a barátnőmmel együtt rengeteg ruhát kötöttünk rájuk. Volt ott sapka, pulcsi, nadrág, minden, amit meg lehetett kötni! Azóta is emlegetjük néha-néha:-) Nekem csak béna orosz babám volt- olyan csúnya volt, hogy csak na! A lányom viszont szeretett babázni, az ő gyerekkorába jött be divatba a csecsemőbaba, öltöztette, sétáltatta, még hintázni is le kellett vinni!

    VálaszTörlés
  5. Én inkább olvastam, látástól vakulásig, mint gyerekre mindenki csak úgy emlékszik rám, hogy begubóztam egy sarokba a könyveimmel. Legjobb barátnőm a könyvtáros néni volt.
    Babák nem érdekeltek. De amikor 5.osztályban megtanultam kötni, akkor magamra próbáltam minden félét készíteni. A hímzésnél is a használati tárgyak díszítése érdekelt. Babázok azóta egyfolytában!

    VálaszTörlés
  6. Mindig is babáztam...És varrtam nekik a ruhákat zsákszámra. A 10cm-es babától a 30 cm-ig. Nagyon szerettem. És kötöttem is nekik.:) Aztán a lányomnál kezdődött minden előlről. Varrtam a rugdalódzótól a báliruháig mindent. Aztán az oviba is szorgoskodtam, mikor odakerültek a gyerekeim. Pl. az évszak fától a Batman köpenyig mindent.:))

    VálaszTörlés