1/20/2008

Kötés, by the way...

Szóval meló mellett hímzek, esténként kötök. Ami most örömmel tölt el, különösen örömmel és elégedettséggel, mert végre sikerült lekötni egy sálmintát, ami egy ideje bosszantott. Főleg azért, mert nem bírtam lekötni a mintáját. A hátulján összekötni... nos, ilyet még nem csináltam, és állandóan kifogott rajtam.
De most végül: összejött. Elkezdtem. Mindjárt két példányban is. A szürke az enyém lesz. A drapp nem :)
Hogy tetszik a minta? Ugye, milyen kellemes? Egyszínű fonalból is nagyon mutatós!

13 megjegyzés:

  1. Biztos szép egyszínűből is, de ez a melírozott még különlegesebbé teszi.

    De hogy sálat ilyenkor... Én már minden erőmmel csak a tavaszra tudok gondolni, remélem nem kell sokáig használnod, majd csak november táján:))))

    VálaszTörlés
  2. Naneee :D Tavasszal egy kis vékony kardigán kell és egy irtó finom fonalból kötött sál. Már alig várom :)Mindkettő (amiket elkezdtem) szép, szellős, finomka...

    VálaszTörlés
  3. Éva, ezt az oldalt nem nézted?

    http://brookenelson.com/leafscarfpattern.html

    VálaszTörlés
  4. csodalatos! Ugy irigyelek (in a good way) hogy ilyeneket tudsz csinalni!

    VálaszTörlés
  5. Ugyan az jutott eszembe, mint kicsikatónak! Nem is olyan eretnekség akkor a gondolat! Én egy nagyon jó újjatlan farmerkék top-ot láttam tegnap, és el is határoztam, kötni fogok!
    De azért ez csodás! És a szine is nagyon jó! De hola szürke, meg a drapp? Ez nem a tiéd?

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de széééép! Már megint egy minta, amit muszáj kipróbálni!!!
    Majd mutisd a Tiedet is!

    VálaszTörlés
  7. Ez nem az enyém :) A drapp már majdnem kész, a szürke még csak picinyke testtel dicsekedhet.
    Hortenzita! Én is ezt az oldalt linkeltem be :)

    VálaszTörlés
  8. Ez is télies állagú? Ez már a tavaszt idézi, könnyed, légies :)
    kép

    VálaszTörlés
  9. No jó, beismerem, nagyon szép ez is, de nálam juszt se jöhet szóba tél végétől kötött sál:), maximum valamilyen textilből. Ez nálam már-már spirituális jelentőségű... tavasz=madárcsicsergés=farmer kabát=textilsál:)) Talán mert olyan ritkán kötök..

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Ma találtam rá a fórumotokra és nagyon megtetszett. Mivel én csak most kezdtem el kötni és horgolni, így igazán kezdőnek számítok de a lelkesedésem annál nagyobb:)
    A fonalakkal kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek: Hol lehet nagy választékban jó minőségű de nem drága fonalat venni Budapesten? Milyen összetételű fonál alkalmas egy női mellénynek, kardigánnak? Hány dkg fonállal érdemes számolni egy M-es méretű mellény esetében? Azért ilyen konkrétan ezt kérdezem, mert szeretnék egy szép mellényt és a későbbiekben egy kardigánt kötni.
    Mik azok a fonal márkák, amiket már kipróbáltatok és szerettek?
    Kérdéseim igazán egyszerűek és talán nektek, akik már jóval előttem jártok nehéz válaszolni, mert nem olyan egyértelmű, de azért mindien segitséget köszönök előre is és munkátokhoz további sok sikert kívánok!
    Üdv

    VálaszTörlés
  11. Milyen fórumra találtál? :) és hogyan találtad meg?

    Nos, fonalmárkák... Itthon kicsi a kínálat a jó minőségű fonalból! Bár hozzá kell tennem, hogy a műszálas fonalakból is hihetetlen, mit ki nem hoznak, nagyon kellemes a tapintásuk. De tudjuk, hogy nem természetes...
    Budapesti boltokban nem tudok segíteni, én Szombathelyen lakok (esetleg tudom ajánlani a boltokat, ahonnan szoktam rendelni).

    Mellényhez M-es méret esetén egy olyan 50 dkg-mal szomolnék... Persze, mintától is függ! Minél egyszerűbb, annál kevesebb fonalat vesz fel, de pl. a csavart többet ígényel! Mellény esetén szerintem figyelj arra, hogy legyen benne valamennyi gyapjú (de nem kell 100% gyapjúnak lennie, főleg, mert ebben az esetben nagyon kényes lenne a mosása, összemegy, gépben tilos mosni). Pamut se lenne jó, mert nem tartja a meleget (nyárra viszont kitűnő választás!).
    Kardigánhoz én kicsit többet választanék, olyan 70 dkg körül.

    Azt is megteheted, hogy veszel valamennyit és ha nem elég, még veszel belőle. Elvégre a boltok nem adnak mennyiség után kedvezményt :((

    Nyugodtan kérdezz, ha még valami nem világos! Próbálok válaszolni! Bár én se vagyok egy nagyon tapasztalt kötő-horgoló, de azért próbálkozok :)

    VálaszTörlés
  12. Köszi Helen a segítséget, nagyon sokat segitettél már ezzel a pár infóval is.
    Minél többet olvasok a kötésről a neten annál többet tudok meg, persze kaptem 70-80-as években megjelent könyveket is, pontos leírással szóval most már van támpont is.
    Amint megveszem a fonalat és elkezdem a kötést, biztos vagyok benne hogy lesz még kérdésem és majd kérek segitséget.

    Köszi még egyszer és minden jót kívánok!:)

    VálaszTörlés
  13. Te is írsz blogot? :) Megleshetjük az írásaidat?

    VálaszTörlés