1/04/2009

Aki szemfüles, észrevehette, hogy tettem fel a blog oldalára egy fonalszámlálót. Mivel idén már befejeztem egy sálat (Just Enough Ruffle, ravelry link), annak egy része idénre esett, tehát annak a gombolyagnak a méterszámát bele is írtam :) Remélem, lesz hozzá kitartásom és türelmem (számlálóhoz). Egyébként a mintát egy kedves barátom ajándékozta (ezer hála és köszönet újra és újra, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy szeretné a nevét ezzel kapcsolatban itt látni, de majd meginterjuolom), és eleinte csak nézegettem, hogy jaja, nagyon érdekes, tényleg, aztán addig nézegettem, míg megvilágosodtam :) A korábban írt posztban emlegetett különleges fonalat használtam fel hozzá, miután sokadszorra is kibontottam a sálakat, amiket abból kötöttem. Valahogy éreztem, hogy egyik sem az igazi! Hát, a megvilágosodás után tudtam, hogy igen, ez az! Fotó később, még nem mostam-szárítottam, és a szálak is lógnak a végén... :)

Közben hímzek ám. Titkosat. Így nem mutatok semmit :D



Elkezdtem egy újabb kötést! A kendő neve: Gail (aka Nightsongs), a minta ingyenes, elérhető itt (ravelry link). A minta csodás. Még annál is szebb. :)
Nagyon régóta nézegetem, most elővettem, ahogy a halovány lila mohair-gyapjú fonalam s, meg egy 4 mm-eres tűt (a fonal 3-3,5 mm-eres tűt ajánl), és nekiestem. Szándékosan nem akartam nagyon csipkeszerűre, mert ezt a kendőt kifejezetten télre szánom - nyakba tekerve. De ha már bent van a kendős hölgy, kiderítve vállára: szintén elég dekoratív legyen.

A nevét nem értem, honnan kapta. Dehát a művészeket néha nehéz megérteni ;)

Manyesz új blogra költözött és ki is tette a pif-es ajándékom :) Most már itt is megmutathatom, hogy mit kapott. Mikor magamnak terveztem egy szütyit, amiben az aktuális zokni-kötés-cuccok lesznek, akkoriban írta Manyesz, hogy ő is akar kötni, láttam, vett fonalat is, gondoltam, meglepem őt is egy szütyivel. A hímzés az elején: The Trilogy minta, sk festett fonalakkal, természetesen zokni témában :D




Szeretném megmutatni ajándékomat Judillától :) Egy jbw alma :) Nagyon finom kis munka, minden szálba öltve készítette. Még nem tudom, mivé fog alakulni, lehet, hogy új határidőnaplót fogok venni, és arra varrom. Még nem tudom...

10 megjegyzés:

  1. Szép lesz a kendő :)
    A szütyi nagyon szupi :)

    VálaszTörlés
  2. Szépet varrtál és kaptál :)

    VálaszTörlés
  3. csodás szine van az alakuló Gail kendődnek, a minta is szuper valóban;o)
    Alma nagyon kis helyes:o)
    a táska nagyon praktikus és szép, gratula!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy meglátogattad a blogomat, főleg azért mert most így én is rá találhattam a tiédre!! Jövök még soxor!
    Az ajakírkabátkáknak egyébként nagy sikere volt!!:)

    VálaszTörlés
  5. Jobb, ha beletörődsz abba, hogy én is állandó csodálód leszek blogodon :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm itt is a tatyót, imádom, meg azt is,hogy olyan jó puha. Nagyon jó kis képet csináltál. irígy vok, én is szeretném már végre megtanulni:)))

    VálaszTörlés
  7. Ismét egy izgalmas darab (a fodros)! Pont a múlt héten nézegettem, hogy a leveles sáladhoz hasonlít, de hosszában kötve.

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű ez a sál, mint mindig! A szütyő is praktikus. A fonalszámláló ötlete tetszik, kíváncsi vagyok, év végére hány km-nél fogsz tartani:-)

    VálaszTörlés
  9. Jajj, ez a kendő nagyon szép lesz! Nagyon tetszik a színe is, mintája is.

    Tatyód is szuper, nem csoda, hogy örül a gazdája.

    VálaszTörlés
  10. A kendő színe valami csoda, és a minta is nagyon szép. Gyorsan le is töltöttem, és elkészítettem egy kis próbát. Nemsokára lesz szépséges fonalam, és azonnal neki is kezdek. Köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés