12/14/2009

Kedves Mikulás/Angyalka/Csodatévő Ismerős

Fentiekből a megfelelőnek szól főleg az alábbi bejegyzés. Meg azoknak is, akik szeretik az aranyos/kedves* kategóriát a ruhatárban :)

Sose voltam az a szexi nőci fajta, sőt, valahogy mindig is taszított a tudat, hogy valaki a testi adottságaival ér el valamit (és itt nem az olimpiára és tsaira gondolok...) - nem fair játék, nah. Szóval részemről az otthonos, természetes, visszafogott stílus volt az, ami mindig is közel állt hozzám. Az alábbiak viszont (bármennyire is borzasztóan tetszenek), nem tudom őket hordani, mert egyszerűen elképzelni se tudom, hol lehetne beszerezni őket itthon - másrészt van, amihez én nyuszi vagyok. De biztos vagyok benne, hogy nem tartana sokáig a szoktatási időszak, és remekül hordanám őket második bőrként. Nem mindet, és nem válogatás nélkül, de apróbb változtatásokkal (szín, ujjhossz, stb.) simán rongyosra hordanám őket. És milyen jól menne hozzájuk a sok kendőm/sálam, meg a sok leendő sok kendőm/sálam ;).


De ha akadna valaki, aki itthon ilyenekkel foglalkozik, netán természetes anyagokat használ mindehhez, ÉS keres valakit, aki egyszerűségében tökéletes, természetes alapanyagú, kézzel kötött/horgolt sálakat szeretne terveztetni a kollekciójához, ne habozzon megkeresni :))

Az alábbi kollekció egyébként Wisten munkája, akinek egyik blogbejegyzése annyira megfogott, hogy ha nem tudnék kötni, csak ezért képes lennék megtanulni...



13 megjegyzés:

  1. Tudod az a baj, hogy meg kellene tanulnod varrni:-) ezek ui. baromi egyszeruek! Ha venni akarsz akar csak hasonlot, ugysem lesz pont jo szinben, meretben, arban. Szoval kerj inkabb a Jezuskatol/mikulastol/angyaltol varrogepet;-)
    egyebkent nekem is nagyon bejon ez a stilus.

    VálaszTörlés
  2. Az a baj, hogy kifogyott az az akció, aminél adnak egy egyszeri adagos kapszulát, aminek bevételével jön a varrás-szabástudás.

    Így kénytelenek leszünk vállalkozni kettesben... Te varrsz, én kötök... :D

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ezt én is nagyon imádnám!!!!
    Jajj, de tetszenek!

    VálaszTörlés
  4. Egyébként van ennek a stílusnak neve? Vintage? Vagy mi lenne az? :D

    VálaszTörlés
  5. Hú, ez a stílus nekem is bejön:))

    VálaszTörlés
  6. Hát nekem is bejön az ilyen "kismama" fazon! És az egyszerűbb változatokat, jó szabásmintáról meg is tudnám varrni!!! Csak lenne rá időm! Egy szép sálért egy jó felső? Jövő nyáron? Esetleg akkor össze tudnám hozni! No, na, hmm? :D Kutatok szabásmintát!

    VálaszTörlés
  7. Mi lenne, ha megtanitanalak varrni?:-) Tuti legalabb 1 oraig tartana:-D

    VálaszTörlés
  8. Varrni tudok. Csak szabni nem :D

    VálaszTörlés
  9. Barbi, ezt letárgyaltuk :D Addigra tán el is érem a súlyvágyamat is, már csak 7-8 kg hiányzik hozzá (ami ahhoz képest, mennyi voltam még áprilisban, meglesz addigra...)

    Ok. Akkor eddig 1 db felső ;)

    VálaszTörlés
  10. :D Pedig az sem ördöngösség. :D Remélem, hogy összejön a távolsági varrás, és a kész változat is jó lesz majd, ha odajutunk! :D Én meg egy könnyű kis nyáresti kendőcskére vágyom, amit az ember az ujjatlan trikóra dob este. :D Na a többit mailban kitárgyaljuk, ha eljön az ideje! :D

    VálaszTörlés
  11. Ez a stílus nekem is nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  12. Szívemből szóltál. Hordható, kedves, nőies stílus.

    VálaszTörlés
  13. Vééééégre! Megtaláltam a fotókat! Az volt a bökkenő, hogy a másik blogodon kerestem. Ezt sokáig nem tudtam megnyitni, milyen sok jóról lemaradtam eddig. Na, most már szabogatok magamnak, és ha sikerül bátran vágok majd a tiédbe. :D Egyébként én is nyarat írtam neked, úgyhogy bamba vagyok. :D

    VálaszTörlés