12/29/2010

Karácsony, 2010




És megcsináltuk :) Tényleg a tavalyi volt az utsó karácsony otthon. Bár... még nem vagyunk itthon, csak Új Zélandon...

A fa utáni rohangászás nem volt olyan izgalmas, mint otthon, mert itt az emberek november végén már fel is díszítik a sajátjukat, esetleg december elején. Így, egy héttel karácsony előtt: már senki se tolongott a fák körül.
Sokáig berzengettünk a műfenyőtől - és bár még mindig nem vagyok rajongója - de idén mi is azt vettünk. Ez egy 120 cm-eres fa, ami meglepően olcsó volt (70%-os akcióval, mert karácsony előtt egy héttel már senki se vesz karácsonyfát :D), és ugyan mesélhetném, hogy ezzel védem a környezetet, mert többször is felhasználom, de most nem ez motivált. Voltunk igazi fás háznál is, csodásak voltak a hosszú levelű fenyők, de fenyőillat nem volt. Így kicsit megnyugodtam. Jövőre veszek fenyős illóolajat :D :D


Voltak ajándékok is, sikerült meglepetést szereznem a párocskámnak is, szóval jól telt a karácsony, még akkor is, ha nem sok karácsony feeling szorult ebbe a pár napba.
Másnap elmentünk piknikezni, bár borús volt és szeles az idő, de nagyon szép volt a Blockhouse Bay, épp totális dagály lehetett, a meder tele volt hömpölygő vízzel :) A karácsonyi pikniket pedig ki kellet próbálni :)
Akadtak bámulók is, vagy egy tucat kacsa, egy sirály, pár galamb és egy veréb képében :) Az ennél apróbbakat nem említeném meg :D Az ennél nagyobbak, akik szemmel láthatólag nem keresztények voltak (ez már rasszizusnak számít, vagy ténymegállapítás?), épp sütögették a partszakaszhoz tartozó grillen a húsikákat (ők biztos nem buddhista indiaiak voltak), vagy épp sétálgattak fel-alá a parton (ázsiaiak, akik állig be vannak takarózva, nehogy barnák legyenek, és oda legyen a szép, fehér bőr...)

És persze, mi: mindig napszemüvegben, mert állatira erős fények vannak, még akkor is, ha felhős az ég... Azért kellett a kapucnis felhő, a parton mindig hűvösebb szél fúj, és szombaton nem sültünk pecsenyére. Csak azon bőrfelület, ami kint volt a ruha alól ;) (ne vegyétek komolyan, nem égtünk le, de tény, hogy meglátszott az arcomon az a kevés fényecske, újabb szeplők köszöntöttek régi barátként :D)

***

Aznap estefele átmentünk BBQ-zni (értsd: barbizni ;) barátaink nagynénijéhez, akik roskadó asztallal vártak - mivel a szél nem tette alkalmassá a kinti időtöltést. Másnap pedig barátainkhoz mentünk át, mindenki vitt valamit a közös ebédhez, és nagy lakomát csaptunk :)

***

A két ünnep közt: folytatom pár megrendelésem, és várom haza párocskámat, aki úgy döntött, pihent eleget a munkába állás előtt, nem kíván szabadságot kivenni a két ünnep közt.

3 megjegyzés:

  1. Szép a karácsonyfátok!
    Semmi baj a műfenyővel, nekünk is évek óta az van, mert az igazi fenyő pár nap alatt úgy kiszárad a lakásban, hogy lehullik az összes tűlevele :(

    Furcsa belegondolni a nyári karácsonyba :))

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kívánok nektek! :-)

    VálaszTörlés
  3. Mi is műfával toljuk néhány éve, semmi bajom vele, a fenyőolaj segít a hiányérzeten.
    Egyszer mi is kaptunk fotókat egy Ausztráliában élő ismerőseinktől, és elég bizarr volt, hogy a medencéjük közepén állt a karácsonyfájuk, ők meg ott úszkáltak körülötte:)
    (Kár hogy nem látszik az új frizurád a képen)

    VálaszTörlés