2/07/2011

Laci, a maci


feltétlenül olyan helyre vágyik, ahol nincsenek a porszemek is párhuzamosra állítva. Szereti, ha egy otthon otthonos, nem pedig lakberendezési magazin 52. oldala. Főleg, mert ő maga is kicsit kajla... és néha elfelejti a dolgokat pont oda visszatenni, ahol voltak.
Így hát: ha a félig megrágcsált mogyorószemet megtalálod a sószóró alatt - ne csodálkozz. És azon se, hogy a postás megkérdi, hogy lennél-e szíves fogadóképessé alakítani a postaládát, mert épp tele van csokispapírral (ok, ez lehet, hogy nem a Laci volt...)

Laci szereti a különleges állatokat, főleg azokat, amik nem esznek szörmók mackókat. Lehetőleg kutyamentes övezetbe szeretne beköltözni, vagy minimum olyan helyre, ahol a gandi van oly gondos, és engedi, hogy magasról nézhessen le a kutyura.

Laci szereti az Operaház fantomját. A sztorit is, de leginkább a zenéjét. Éjjal nappal tudná hallgatni. Újra és újra. Már sok-sok betétdalt kívülről fúj. Azt mondja, hallott valami Romeo és Júlia musicallről, aminek adna egy esélyt, azért...

Laci nem szereti a májkrémet. És a májas hurkát sem.

Annál inkább a rakott krumplit. Tojáskarikákkal. Egy tonnával meg tudna enni belőle, azt üzeni.

Jah, képes a hopponálásra. Ha épp nem találod sehol, finoman szólítgatni kell, és meghallja a hangod ezer mérföldről is! Néha, ugyanis, kapja magát, és visszahopponál Mentához, hogy unozzanak egyet. Vagy teát igyanak. Mézeset, csepp citrommal.
A palacsintát is mézzel eszi, vastagon megszórva darált dióval. Meg tesz a tetejére is mézet csurgat. Egyszer beleesett orral a mézesbödönbe. Nagy sokára kelt fel, azt mondta, a vákum nem engedte. A méz meg elhopponált.

Bátor egy legény: egyedül ki mer menni éjszaka, a sötétben, hogy kicsit nassoljon...

Csíkos sapija van, meg türkiz sálja. Nehogy megfázzon. Most épp melege van, de olvas híreket, és mondta, hogy ahova költözni fog: biza, hideg van még ilyenkor!

Laci pedáns és tiszta. Jóféle mackó ő.

Mivel Laci Menta tesója, ezért Laci gazdija előtt nyitva áll az ajtónk - jöhetnek bátran látogatóba, még sütit is sütünk nekik!

H.

***

Lacimaci csupa természetes és nemes fonalból készült, aminek származási helye Új Zéland illetve Ausztrália. Nem sajnáltam minőségi alapanyagokat beszerezni hozzá, hogy elégedett legyek a végeredménnyel. Ő is egyedi mackó, mint az összes naffejű mackó, azaz nem készül belőle még egy - olyan különleges, mint a gazdája :)
Új Zélandon készült, két kacsóval, sok szeretettel.

2 megjegyzés: