2/09/2011

Otthon készítem a joghurtom :)

A joghurtkészítő egy termoszból és egy bele való, zárható műanyag dobozból áll.
A vizet felforralom, beleöntöm a termoszba. A joghurt egyelőre dehidratált állapotban van...

...és ilyen, ha belekukkantok a zacsiba. Legalábbis az epres-krémes verzió.

A port összekeverem hideg vízzel, majd felöntöm annyival, hogy egészen a doboz tetejéig érjen a kutyulmány.

Termoszba illesztem a műanyag edényt (benne a joghurtelőzménnyel :), majd leszárom. Várok min. 8, max. 12 órát. Nem szabad belekukkantani az idő lejárta előtt :)

Aztán a még langyos műanyag dobozt úgy, ahogy van: bedobom a hűtőbe, mert melegen nem finom :)
Ez pedig a reggelim volt: müzli + sk. joghurt :) Sűrű, krémes, finoman epres ízű. Amiket eddig próbáltam, mind nagyon jók voltak - még a natúr is :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése