6/03/2011

2011 tele?

Bizony. Mi már 2011 telét kóstolgatjuk. Hivatalosan beköszöntött a tél pár napja. Nem tudom, hogy nem lenne-e korai a télről mesélni itt... Annyi biztos, hogy itt az ősz és a tél is finoman, fokozatosan köszöntött be. Vagy még nincs is itt a tél?

Hogy itt milyen volt az ősz? Néha esett az eső, néha hűvösebb volt, néha sütött a nap. Hőmérsékletről nem tudom, hogy érdemes-e említést tenni, elvégre a magas páratartalomnál másképp érzékeljük. A magas páratartalom alatt pedig azt értem, hogy a 90 százalékos lécet nap, mint nap leverte... Ha hűvösebb volt, akkor egy vékony széldzsekit kaptunk magunkra, mert ki tudja, mikor esik le az eső, ami itt aztán minden irányból tud esni. Nem is nagyon használnak az itteniek esernyőt - minek alapon... azt inkább csak nap ellen használják, és leginkább a keleti származásúak, akik szeretnék, ha örökké fehérek maradnának. Ha viszont kisüt a nap: nagyon erősen tűz. Nemcsak a kabátot szeretné az ember levenni, hanem a pulcsit, sőt a pólót is néha... Pillanatokon belül olyan melege lesz az embernek, hogy hihetetlen.

A felhők meg rendületlenül száguldoznak. Olyan sebességgel, hogy eleinte azt éreztem, valaki gyorsított filmet vetít a fejem fölé.

A szivárványok meg csak úgy lesznek. Élénkek, teljesek, csodásak, néha duplák. Őrület!

Lassan beérik a mandarin és a grapefruit.

***

Akik aggódtak a tornám miatt: még mindig tornázgatok ám :) Igyekszem minden hétköznap tornázni egy órát. Nem hiszem, hogy nagyon látszana, legalábbis nincsenek visszajelzések. Viszont jobban érzem magam, nem betegszek meg, még a torkom se fáj, pedig itt voltak efféle körök, mint mindenhol ősszel. Sőt, úgy tűnik, a tornázgatós mániám ragadós, van, aki szintén kezébe vette a súlyzókat, vagy épp a tornázós videók indító gombját :) Örülök, ha tudok valami effélét ragasztani másra :)

***

Hosszú hétvégénk lesz, most hétfőn ünnepeljük a királynő születésnapját. Mindig az első júniusi hétfő a születésnap, nem dátumfüggő ;) Hogy mivel ünnepel a kiwi? Kiruccanásokkal, sörözéssel, nagy akciókkal a boltokban - grillel ezen a hétvégén kétlem, mert a sors Murphy-je jót röhög rajtunk, rossz időt mond mind a három napra.
Így mi sem megyünk Hamiltonba, nem látogatunk Eszter barátot, nem nézzük meg a híres Hamilton Gardens-t... inkább találkozunk barátokkal, hangoskodunk és nosztalgiázunk :)

Milyen vicces is az élet - az otthoni (közös) barátainkkal, miután mindenki karriert épített, vagy család létszámát növelte, vagy elköltözött messzire: kicsit lazult a kapcsolat. Elrepültünk jóóó messzire, és itt az élet megajándékozott pár nagyon jófej emberrel, akikkel igencsak jól érezzük magunkat. Szóval kösz, bárki is intézkedett nekünk odafent. Értékeljük a helyzetváltozást.

3 megjegyzés:

  1. Szép ez a kesztyű,olyan vidám hangulatú.
    Szivárványok?Ugye majd arról is látunk fényképet?:))
    A tornát én is mindig elkezdem,de valahogy abbamarad. De majd ma délutántól!!!
    Jó ünneplést a hétvégére!:))

    VálaszTörlés
  2. Szivárványosat is fogok mutatni. De rendszeresen, mikor rohanok valahova, és akkora szivárványok jönnek elő, hogy kibökik a szemem - nincs velem a masinám, csak mobil... azzal meg nem jó.

    Torna: kitartás! Én már ott tartok, hogy ha kihagyok egyet, lelkiismeretfurdalásom van. Általában heti háromszor tornázgatok Cindy Crawforddal, közöttük meg egy Béres, meg egy Rubint. Kritikát nem mondok, de véleményem van ;) Akármilyenek is, kell a változatosság. Talán a legjobban az edzősös Cindy mozgat meg, az is a leghosszabb.

    Köszi, ünnepelünk esernyővel és barátokkal :)

    VálaszTörlés
  3. Általában úgy szokott lenni, mikor jön a téma, gép nincs...
    Nekem Cindy Crawford a kedvencem, a többi túl...na,hogy is mondjam...még nem a tüdőmhöz szabták.:))

    VálaszTörlés