Imadom ezt a kekszet! Fuszeres, gyomberes, ropogos, sokaig elall(na, ha lenne ideje ra... es nem jarnank ra) a femdobozban, gyorsan megvan - szoval egeszen idealis!
Foleg azoknak ajanlom, akik a sved jellegu kekszeket szeretik. Forro teaval, forralt borral is tokeletes!
Hozzavalok:
- 75 g vaj
- 100 g barna cukor
- 75 g golden syrup (Vagy mez)
- 1 tojas
- 250 g altalanos feherliszt (nem az, ami a kenyersuteshez kell, vagyis ne legyen magas a sikertartalma)
- 1 evokanal kakao (ok, en ezt kihagytam, bar sztem ennyit nem erezni, csak a szineben segit)
- fuszerek: 2 teaskanal orolt gyomber, 1 teaskanal fahej, 1/4 teaskanal orolt szegfuszeg, 1/4 teaskanal kardamom
- 1 teaskanal sutopor
1. A vajat a barna cukorral habosra ossze kell keverni. Add hozza a golden syrupot, illetve a tojast, es alaposan keverd ossze.
2. Egy masik edenyben keverd ossze a lisztet, a sutoport es a fuszereket. A vajas keverekhez nagyjabol ket-harom adagban kell a lisztes kevereket hozzaadagolni. Egy ejszakan at hagyd a hutoben, folpakba csomagolva.
3. Nyujtsd ki a tesztat kb. 4-5 mm vastagsagura, enyhen lehet lisztezni, ha ragadna. (sajat tipp: a legkonyebb ugy, hogy ket sutopapir kozott van a teszta, es akkor meg liszt se kell :)). Sutot melegitsd elo 160 fokra. Sutopapirra teve susd oket kb. 15 percig.
Plussz tipp: ha nem akarsz mintakat rajzolni ra, akkor a teljes figura egyik felet bele lehet martani kristalycukorba, es ugy sutni - a cukor nem olvad el, hanem szepen megmarad a tetejen..
Áldott, békés Karácsonyt kívánok! :)
VálaszTörlésBekes, boldog karacsonyt neked is :)
VálaszTörlésKicsit gyakrabban is jelentkezhetnél, nagyon érdekel, mi van veletek!
VálaszTörlésA karacsonyi bejegyzesnel is van szoveg is, ha erdekel :) Bar elegge maganjellegu... Ha arra kattintasz, hogy olvass tovabb, akkor latsz belole tobbet is.
VálaszTörlés