9/08/2007

Kiri - első mintaegység

javított ábra (fordítottant nem úgy értettem, hogy fordított szemet lekötni, hanem másképp kell leemelni, mint az egy szemet leemelünk, stb...)

Magunk elé vesszük a Kiri leírását... Innen fogjuk nézni az első mintaegységet (chart 1). Ez összesen 22 sorból fog állni. Minden páros sor a kendőnk hátulját alkotja, azt mindig fordított szemekkel kötjük le (kivéve a 3-3 szélső szemet, ami végig lustakötéssel készül!)

1. sor: három szélszem, aztán egy ráhajtás, majd három sima, egy ráhajtás, egy sima (ez lesz az a sima szem, ami végigfut a háta közepén az aljáig!), egy ráhajtás, majd három sima szem (ez már nincs rajta az ábrán, ugyanis ismétlődik az ábra a kendő bal oldalán), egy ráhajtás és végül a három szélszem.
2. sor: a visszája, három szélszemmel kezdünk, majd végig fordított, és végül a három szélszem.
3. sor: a minta szerint haladunk.

A végeredményt itt láthatjátok (persze, a bordó háttér teljesen elrontotta a színét, nem lila a kendőm, cseppet sem!):

4 megjegyzés:

  1. Ez a Kiri tetszik nekem:-) Évi, milyen vastag a fonalad, 5dkg hány méter? Nagyon szép lesz. Én még a sálat sem fejeztem be, van még hátra vagy 20 cm, de biztos, hogy a Kirit is el fogom kezdeni. Nekem kicsit bonyi ez a kezdés, bár több mint 30 éve kötök már:-( Így leírva olyan fura. Persze, ha elkezdem, lehet, hogy menni fog.

    VálaszTörlés
  2. Ez 25 g-os gombolyag és 220 méternyi fonalat tartalmaz... Azaz 440 méter az 5 dkg. Tényleg nagyon finomka :) Előbb alig mertem komolyan hozzáérni, nehogy elszakadjon, de aztán kiderült, hogy milyen vékonyka!

    VálaszTörlés
  3. szuper lesz a kendőd, nagyon finom ez a fonal, tuti nagyon légies lesz;)
    köszi a leírást, igyekszem követni majd a menetet, de még nincs fonalam:( a végén lehet hogy elkezdem azzal, ami van itthon:)
    Most egy Amota féle;) szemleengedős sálat kötök magamnak, Carmen colorból 10es tűvel, nagyon finom puha, remélem szép lesz a végén, de hosszú biztosan, 2motringot kötök bele.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, már viszket a tenyerem:))))

    VálaszTörlés