10/27/2008

Emlékeztek arra, mikor mutattam Lvicától kapott ajándékomat? Akkor emlékeztek a táskán szereplő hímzésre is :)

Megkapta végső alakját. Készítettem egy halloween-kötőcucc táskát. De nem csak ilyenkor fogom használni, mert ez egyben emlék is: 2008 őszén kezdtem el zoknikat gyártogatni :) Szeretem a hasznos dolgokat, és örülök, hogy eszembejutott ez a megvalósítási lehetőség.

A külseje sötétkék pamutvászon, minta nélküli. A tököt, ami a táska felső részére került: a belső, tökszínű anyagból vágtam ki és öltögettem a táskára.
A tűzés kézi, a gépi nagyon nem jött be. Szegény masinálm épp, hogy simán és szegőöltéssel elzajong, a többi már nem megy neki. Többek közt mintát se tudok vele hímezni, el van állítódva. Öreg már, szegénykém.

A táska összezárásának módja: a fül nélküli oldalakat összecsippentem (van egy patent rajta, fölötte egy tök alakú gomb), aztán a két füleg egymásba kell illeszteni.

A táska ötletét már mutattam korábban, de én totálisan átszabtam. Az a táska négyzetalapon, négyzetoldalakkal volt, és kisebb, mint az enyém. Az első az volt, hogy a zoknikötő-készletem hosszát lemértem, így kalkuláltam ki a magasságát. Az én szütyikém: 15*15 cm alapokon 25 cm-eres magassággal rendelkezik.

Az egész annyira élénk és plasztikus lett, jó ránézni és jó cipelni is :) A zoknikötőkészletem bele is költözött a következő zokni fonalával :))

9 megjegyzés:

  1. Remek dolgokat készítettél most is, a fentiek is nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cuki lett, Évi!:)

    Ha szépen megkérlek, segítenél nekem abban, hogy honnan rendeled a kötős fonalaidat? Amiket a vékonyabb kendőkhöz használsz? Kell majd vmi könnyűt kötnöm a nyakamra, vmi odatekerhetőt, ami nem szúr. Eltakarom a heget.:)

    VálaszTörlés
  3. Szóval neked is tetszik, Vica? :) Szerettem volna olyat kitalálni, ami megnyugtat: jó kezekbe kerül az ajándékod :)

    Fonal: írtam levelet!

    VálaszTörlés
  4. Jó ez a táska, nagyon ügyes vagy! tetszik, mert olyan igazán különleges (mint amilyennek te tűnsz blog alapján:))

    VálaszTörlés
  5. Tudtam, hogy jó kezekbe került.:) És nagyon kíváncsi voltam, mit készítesz belőle. Nagyon egyedi lett így, és megint rájöttem, mennyire egy az ízlésünk.:)

    VálaszTörlés
  6. szuper lett a táska, gratula!
    hol találnék hozzá leírást, hogy lássam az eredetit is? köszi:o)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lett a táskád, és nagyon jó ötlet az éppen aktuális kötéshez.
    Gratulálok, ügyes vagy.

    VálaszTörlés