12/05/2008

Ahogy ígértem...


Sikerült tartanom az ígéretem...
Hosszú úton voltam, szombat óta megtettünk 1800 km-t. Azt hiszem, a hástómon börkeményedés nőtt, minimum. Hm, már nagyon hiányzik egy jó alvás, egy ideje nem aludtam éjszaka 4-5 óránál többet. De megérte. Jó volt látni a család másik felét :)

Az úton végig kötögetés volt, bár most igazán érezhettem, hogy mennyire rövid ideig van fent a nap! De azt végigszorgoskodtam. Mióta sok buszozásban volt részem - azóta bírom az olvasást, kötést is az autóban :)


Még indulás előtt nem sokkal belekezdtem a Kerchief Scarf-ba. Az Interwave Knits egy régebbi számában van benne, de totálszerelem. Amolyan első látásra... Itt van róla egy fotó, milyen lesz készen.
Lehet hordani vállkendőszerűen, de sálként is. Utóbbit akár lazán nyakra tekerve, de akár szorosan, többször feltekerintve is. Elvégre lesz vagy 2 m hosszú.
Alakra: keskenyen indul, aztán kiszélesedik, majd újra visszakeskenyedik. Egy finom, leveles csipkeminta, meg egy pikószerű likasminta végighúzódik az egyik szélén (íves), a másikon csak egy nagyon érdekes, csipke van, középen pedig lustakötéses.
Vicces volt, mikor először nekiálltam végigolvasni a minta leírását. Közölték, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak... :D Jó vicc volt. A szélén a csipkeminta második ránézésre állt össze a fejemben, és csak pár ismétlés után tisztázódott le. Ráadásul kell figyelni közben is, rendesen. Viszont könnyen rögzül, így nem kell a minta, csak néha.
A színe? Csodás-csodás zöld! :)

A másik kötésem egy vastagabb fonalból kötött, plasztikus mintával alkotott sál (lesz egyszercsak). Hosszú lesz, kétszer nyakbatekerinthető, és még így is lazán csomót köthető méretű lesz! Nagyon jó kötni! Már most jó szorongatni, hét még akkor milyen jó lesz, mikor már jóóó hosszan készen lesz! A fotó kicsit csal, nem ennyire élénk a színe, olyan szép zöld ez is! Olyan anchor 267-es... :D

12 megjegyzés:

  1. Hú Évi! Nagyon szépek lesznek!
    Főleg a Lacy kerchief fogott meg....
    Mennyi fonal kell hozzá?

    VálaszTörlés
  2. Évi! Megnéztem a kendőről a teljes fotót, nagyon szép lesz, ha elkészül! A másik sál is csodás, jó puha lehet!

    VálaszTörlés
  3. Hát, egy kisebb kendőnyi belemegy. Elméletileg 600 métert vesz fel, én most tartok úgy 350 méternél...

    VálaszTörlés
  4. Nos, egyik jobb, mint a másik. Nehéz lenne választani, az első abszolút nőiesnek, a második abszolút melegnek néz ki... És zöldek....hmmmmm

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szepek, a kendo nalam is listan van, majd ha az elotte allok kihuzasra kerulnek meg is veszem, addig sem nyomja a lelkem;-)))

    VálaszTörlés
  6. Szépek lesznek nagyon. Különleges a kendőben a lustakötésű minta, nem annyira szokványos, épp ez adja a különlegességét.

    VálaszTörlés
  7. Egyelőre egyik sem eladó ám :) A leveles szélű valószínüleg az enyém lesz, ha készítek eladásra, az később lesz. A vastag pedig egy nagyon különleges ajándék-csere része, Zazáleával :D

    VálaszTörlés
  8. Éva, a leveles szélű mintáját megvetted, vagy van valami titkos letöltőhelyed...? :-)

    VálaszTörlés
  9. lattam az ajandek set-et keszen, allati jo lett!!
    en is megkerdezem, hogy tudsz valami helyet a levelesre, vagy megvetted? most mar kihuztam az osszes salat a listamrol:-)

    VálaszTörlés
  10. A leveles minta a 2005 nyári Interweave számában jelent meg. Nekiesel? :)

    VálaszTörlés
  11. Hat nem tudom, hogy tudok varni meg egy honapot, hogy az ujsagot megvegyem, vagy egyszeruen csak a mintat veszem meg:-)de mindenkepp megcsinalom, majd beszamolok.

    VálaszTörlés