12/08/2008

Forró csoki

Lenne egy nagyon nagy kérdésem :) Miután nagy forrócsokirajongóvá váltam - bár régen se voltam elutasító üzemmódban - szeretném megkérdezni: van néked olyan igazi, finom, sűrűűűű forrócsoki recepted? :)

Találtam egy ígéretes receptet ITT, de ti talán ismertek mást. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy mitől lesz sűrű... A sok csokitól???

11 megjegyzés:

  1. Köszi a receptet! Már én is keresgéletem sűrűbbet! Szerintem is a sok csokitól lesz olyan! Mmmmmmm! :-)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi a recept.Ilyenkor miki után még vásárolni sem kell pluszban elmenni.

    VálaszTörlés
  3. kipróbáltam, még sosem csináltam forró csokit, de ez finom lett, csak a gondolat borzaszt el, hogy 2tábla csoki van benne és vele együtt sok-sok kalória:( úgyhogy azt hiszem nem élek majd gyakran vele:o)

    VálaszTörlés
  4. amíg nem öntöttem bele a tejet sűrű volt:o) érdemes lett volna akkor megkóstolni, legközelebb kevesebb tejjel készíteném és minimum 70% kakaótartalmú csokival;o) ez csak 54% volt.
    Mivel még sosem ittam ilyet fogalmam sincs milyennek kéne lennie, amúgy finom volt csak nagyon tömény:D, ja és a tejszínhab hiányzott nekem, bár azzal már tényleg giga-mega kalóriabomba lenne:o))))

    VálaszTörlés
  5. Hát, vegyél egy doboz Dr Oetker félét (én a meggyes-forró csokit IS kipróbáltam) - nekem az is nagyon ízlik és sűrű. Az, hogy mi van benne, meg hogy hány kalória, nem mertem megnézni (gyáva nyúl fújfúj).
    De tuti, hogy tele van adalékkal és egyebekkel, ezért gondoltam, meg kellene próbálkozni itthoni verzióval.

    VálaszTörlés
  6. ha már ilyen bűnözésre szánom magam inkább legyen a saját főzésű:o), amúgy tegnap nem fogyott el mind, ma reggel megmelegítettem mikroban és sűrűbb, mint tegnap, úgyhogy még öntöttem hozzá tejet:o)))fincsi volt ezen a fagyos reggelen

    VálaszTörlés
  7. Kedvenc helyemen, találd ki hol, adnak egy üres bögrét, egy edénykében olvasztott csokit, akár narancsosat is, és egy ibrik forró tejet, aztán ízlésed szerinti sűrűségre elkészítheted a saját csokid, amit ízlés szerint akár tovább ízesíthetsz. Tehát a csoki, ami sűrűvé teszi. nagyon finom, csak mostanában sajnos nem arra járok...

    VálaszTörlés
  8. ja, a napokban egy helyi cukrászdában ittam volna, de szerintem összetévesztették a folyós pudingot a forró csokival.

    VálaszTörlés
  9. Én is ezt a receptet ismerem. Illetve egy Stahl féle csokis capuccinom van még. Leírom, hátha érdekes. 4 bögréről szól a recept:
    2,5 dl tejet és ugyanennyi tejszínt, egy félbevágott vanilia rúddal felforralni, majd beletenni 15-20 dkg étcsokit ( én robotgéppel lereszelem). Olvadásig kutyulni. Reggelig hűtőbe tenni (ezt nem egészen értem). Majd 3 tk instant kávét é dl forró vízbe tenni és hozzáadni a az előz csokis maszathoz. Of course tejszínhabbal az igazi. Bár én a tejhabot jobban szeretem

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a receptet! Lemaradt a végén egy szám, a dl előtt é mennyiséget kellene használnom...

    VálaszTörlés