12/23/2008

Keksztekercs

A recepteket (ha épp nem improvizálok), nem bírom megjegyezni. Talán most, ha leírom nektek is :D Ezt a receptet úgy szoktam készíteni, hogy párom picit nyaggat ("Hm, rég ettünk keksztekercset...") én pedig összedobom pár perc alatt és egy óra múlva már lehet is nassolni.
És még valami: a kakaót és a rumot nem sajnálom tőle, így az marad a nagy adag verziójához mérten, az összes többit felezem, mert Dönc urat nem számítva csak ketten vagyunk.

Hozzávalók: 40 dkg darált háztartási keksz * 15 dkg porcukor * 2 ek kakópor * 2 ek rum * tej
A krémhez: 10 dkg margarin * 15 dkg porcukor * 15 dkg kókuszreszelék (utóbbi a "tészta" alá kerül)

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne essen szét, de lehessen sodorni. A gyúródeszkát megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk rajta. Kicsit meglapogatjuk a tésztát, hogy a kókuszreszelék beleragadjon...
A krémhez a cukrot a margarinnal elkeverjük és rákenjük a tésztára. Óvatosan feltekerjük, hűtőszekrényben legalább 1 órán át hűtjük, majd szeletelve tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. "Remek recept" - pötyögi ezt be KicsiKató épp egy boltból hozott kókuszgolyót majszolgatva fél kézzel (mit tegyek, valami fenséges recept alapján dolgoznak...:))

    VálaszTörlés
  2. remek recept, de én anyukám emlékére mindig az ő receptjét használom: barna "tésztába egy adag lefőzött kv, pici tej vagy egy kanál barack lekvár, fehér krémbe kókusz helyett egy citrom leve, reszelt héja. Egyszer javaslom kipróbálásra ezt is.

    VálaszTörlés
  3. Évi, nagyon köszönöm ezt a receptet:o) anyum csinálta nekem mindig és imádtam, sajnos már nekem kell elkövetnem ha enni szeretnék, de eddig nem találtam a receptet, köszi:o)
    Anice,felírom a b verziót is, ha egyszer megunnám az a-t:o)

    VálaszTörlés