11/04/2010

Virágok és levelek

Kedves alkotó-társ kérte, hogy fordítsam le neki ezeket a mintákat, gondoltam, megosztom veletek is :)Hozzávalók: tetszőleges fonal (vastagságra és színben is tetszőleges), a fonalhoz ajánlott horgolótű, olló, zsákvarró tű


Kisebbik virág (a fenti képen lévő virág)

2 láncszem
1. kör: 6 rövidpálca a horgolótűtől számított második láncszembe (6 szem)
2. kör: 2 rövidpálca minden szembe. A kört kapcsold össze egy kószószemmel, amit az előző kör első pálcájába böksz.
3. kör: 2 láncszem, hagyd ki a következő szemet, (rövidpálca a következőbe, két láncszem, hagyd ki a következő szemet) ismételd ezt 5x. Kapcsold össze a kört az előző kör kószószemén keresztül.
4. kör: készíts (kószószem, két láncszem, 3 egyaráhajtásos pálca, 2 láncszem, kószószem) minden 2 láncszemes ívbe.
Vágd el a fonalat és dolgozd el a végeket.

Nagyobbik virág (a kisebbik virág alá horgolod, majd összeöltöd egy tűvel)

2 láncszem
1. kör: 6 rövidpálca a horgolótűtől számított második láncszembe (6 szem)
2. kör: 2 rövidpálca minden szembe. A kört kapcsold össze egy kószószemmel, amit az előző kör első pálcájába böksz. (12 szem)
3. kör: (1 rövidpálca, 2 rövidpálca a következő szembe) végig ezt kell ismételni a körben (18 szem)
4. kör: 3 láncszem, hagyd ki a következő két szemet (rövidpálca a köv. szembe, három láncszem, hagyd ki a következő két szemet) ezt ismételd a körön keresztül. Kapcsold össze az előző kör hamispálcájával.
5. kör: készíts (kúszószem, 2 láncszem, 4 egyráhajtásos pálca, 2 láncszem, kúszószem) minden 3 láncszemes ívbe végig a körön.
Vágd el a fonalat, dolgozd el.


Levél

7 láncszem
1. kör: rövidpálca a tűhöz képest lévő láncszembe, hamispálca a következőbe, egyráhajtásos pálcák a következő 3 szembe, majd az utolsó láncszembe a következő (utolsó) láncszembe öltsd a következőket: 2 hamispálca, 2 láncszem, rövidpálca a tűhöz mért második láncszembe, 2 hamispálca) - majd megfordulunk, és az első lépésként horgolt 7 láncszemből álló sor másik felén dolgozunk, haladunk visszafele. egyráhajtásos pálcák a következő 3 láncszembe, hamispálca, majd egy rövidpálca az utolsóba. Kapcsold össze egy hamispálcával a kör első szemét az utolsóval.
Fonalat vág, eldolgoz.

További ötletekért keresd fel az eredeti holnapot :)
Nem hivatalos fordítás, inkább csak segítő jobb horgolni tudóknak!

1 megjegyzés: