9/19/2011

Mira

Jol meglepodott, mikor meglatta elete elso sarga biciklijet... olyannyira, hogy tusszenteni is elfelejtett a lilaakac szagolgatas utan. Pedig ez a legkedvesebb hobbija: szagolgatni a lila viragokat, meg akkor is, ha mindegyik utan nagyot hapcizik.

Masik hobbija: hallgatni az esot. Mikozben sul a pogacsa. De azt mondja, hogy zenet is szeret hallgatni, ha nincs eso, csak suljon az a pogacsa.

A masik kedvence: fotok nezetegese. Alig varja, hogy gazdival fotokat nezegethessen, es minden tortenetbe beleuthesse lila nozijat. Aztan szeret meg gazdival tevet nezni. Legalabbis allitja. Pedig meg egyszer sem tett ilyet.

Nagyon szereti bamulni a csillagos eget. Meg csillagot is neveztek el rola, bizony am!

Viszont utal a napon lenni, megfajdul tole a nagy buksija. Azt mondja, hogy mar igy is eleg szeplos, nem akar meg jobban az lenni... Utal futni, azt mondja, nem eleg noies. Es utalja, ha a szel osszekocolja. De gazdi majd ugyis belovi a serojat, ugye? :)

Hogy mi tortent, mikor sarga biciklit lat? Csuklik. Pontosan otszor. Aztan megsimogatja a nagy, sarga gombot, ami a ruhacskaja kozepen van, es nagyot vigyorog :)

***

Mira pihe-puha szormokos fonalbol keszult, amihez itt, Uj Zelandon lehet hozzajutni. A nozija lila, a vegtagjai pedig barna uj zelandi gyapjubol keszultek. A ruhacskaja turkiz kockas pamutbol van, amire sarga gombot varrtam.
Miranak igazi maciszemei vannak, zold szinuek :) Kapott egy fuzolt mohair salat is, nehogy a huvos kozeledtevel megfazzon...

1 megjegyzés: