6/12/2010

Döme és Csigusz


Döme soha nem hitt a fiú-lány barátságban, valahogy nem tartotta működőképesnek. Mindez az elképzelés tartotta is magát, mígnem egy csendes délutánon, napozott és nézelődött, és megszólította egy belevaló csajszi. Jó a tipp, ő volt Csigusz.
Azért hozzá kell tenni, hogy mindez egy eperföldön történt, ahol Döme épp bendőjét akarta megtömni, és mindezt Csigusz kedvenc eperföldjén tette.

Döme autodidakta módon tanulgatja a festészetet. Imádja a művészettörténetet, szeret múzeumokba járni és kiállításokra is. Mostanában viszont már nem egyedül látogatja kedvenc helyeit: legjobb barátja is elkíséri. Csak belecsusszan Döme szütyőjébe, és már mehetnek is!
Jól elmagyarázza a dolgokat Csigusznak, aki kíváncsian nyújtogatja csillogó szemeit, és csendesen hallgatja a sok mindenfélét. Néha kicsit már unja, de soha nem bántaná meg Dömét azzal, hogy beléfojtja a szót.

Döme is mindig meghallgatja, mikor ő elmeséli, mik a legújabb pletykák csigaház tájékán... Sőt, a divatbortjára se mond semmi rosszat. Bár, mikor rá akarták beszélni Csiguszt a napszemüvegre, finoman lebeszélte róla... De mikor legutóbb megkérte, hogy eperfagyi dekorációt fessen a házára, Döme szó nélkül kapta elő az ecsetkészletét...

Mert ilyenek a jó barátok.

Döme kedvenc színe a zöld és a sárga. Azt mondja, nagyon jól megy a karamellfagyi színű kabátjához. Északról származik, nem szeret fázni: kapucnis pamutfelsőt kért, mert a pamutot akár nyáron is lehet hordani. A sárga kendő kellett mindenképp, elvégre a művészlelkek nyakában folyton ott lóg egy sálszerűség...
Csigusz nőiesre vette a figurát, halvány rózsaszín házat kért, bordó eperdarabimitációkkal.

És ki fogja őket, kettőjüket szeretni? Egyedül már nem hajlandóak költözni sehova!

***

Döme a legszőrösebb mackó, aki kezeim közül kikerült. Csodás, halvány tejszínes karamell fonalat kaparintottam meg, amiből csipkekendőket szoktam kötni: 80% mohair + 20% selyem, ebből fogtam össze néhány szálat.. Simogatóan puha buksija lett :) Az ember alig akarja abbahagyni a buksisimit :D
Döme testének többi részéhez vajszínű merinot használtam, és sötétbarna biopamutot. A mancsai világosbarna pamutból készültek.

A táskája és a kabátja is pamut, csak más-más árnyalat. A sárga se maradjon ki: mustársárga mohairból kapott egyszerű mintájú sálat.

Csigusz kicsit egyszerűbb falat volt: hozzá nagyon vékony pamutot használtam - így lett igazi miniatür a kis barátka.

Csigusz és Döme: egyedi egyéniségek, és barátokat keresnek...

Még több fotó ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése