6/20/2010

Móric

Móric azt mondja, hogy nagyon nehéz az emberekkel... Folyton panaszkodnak, soha, semmi nem tetszik nekik.
Vegyük példaként a mancsát. Piszkos szürke kezek-lábak, fekete köröm. Folyton meg akarják mosdatni! Pedig nem is mocskos. Ő így született! De nem hisznek neki.
Meg a hajzata. Kócos. Folyton meg akarják fésülni. Aztán mikor látják, hogy a bundám teljesen önálló életet él: feladják, fejemre adják a sapimat. Majd beszólnak, hogy nem illik bent sapiban lenni. Próbálom nekik magyarázni, hogy mackónépnél másképp vannak az illemszabályok, de ezek a tökfejek... hihetetlenek. Aztán lekapom a sapimat, legyenek ők is boldogok, de mikor meglátják a hajzatom, megint visszavetetik. Ki érti őket?

Egyébként csodamackó vagyok. Fotókon nem tudom, mennyireátütő: de ha rámnézel, kezdődik a vigyor, újra gyereknek érzed magad, termelődnek kilószámra a boldogsághormonok, és szép lassan elillannak a ráncok, jól érzed magad a bőrödben :) Igen, nem tévedés: én vagyok az életelixír :)

A manósapimra külön büszke vagyok. Mindenszínű, vidám darab. Nagyon jól használható! Nappal lóbálom a bojtos végét, estéknént meg belebújok és egy jó nagyot alszok. Te is szeretnél ilyen multifunkciós darabokat, mi? Hát, ritka kincs, mi tagadás...

Egyébként a kedvencem az aszalt szilvás joghurt. Ettél már olyat? Nagyon finom ám! Meg a szilváspite... Nagyon nyamm dolog ám... Meg szeretek sokat beszélni... csak oda kell figyelni rám. Mert az odafigyelést szeretem a legjobban mind közül!

***

Móric még az egyedi naffejűek közt is egyéniség lett: leghosszabb szőrével és egyedülállóan kék színével igazi csodabogárka. Csupa természetes fonalat használtam fel hozzá (a kék mohair pl. Francia országból származik, a karja-lába gyapjú fonala pedig Skóciából). Ő is kapott hímzett "amotae" márkajelzést :)

Kapott mancsokat és körmöket is. De csak végszükség esetén ereszti ki őket, de ilyenre olyan rég volt szüksége, hogy tán nem is volt ilyen...

Még fotók ITT :)

Az ő gazdija Szalay Zsigmond úrfi :)

3 megjegyzés:

  1. Tüneményes lett ez a kis kék brummogó:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :)) Annyira aranyos lett, hogy meg kell zabálni :D

    VálaszTörlés
  3. en eleinte nem szerettem ezeket a macikat, mert nekem az aranytalan nagyfejrol a beteg gyerek jutott eszembe... ez van;-) aztan ahogy karaktert kiegeszitoket kaptak egyre jobban megszerettem oket es most azt hiszem mar nagyon szeretem oket.. a csigas a kedvencem, abban van valami meses, hippis.

    VálaszTörlés