11/10/2010

Robin

Az a mackó, aki szereti Beatrix Potter meséit, csakis jó mackó lehet. Még akkor is, ha szilvakék. És még akkor is, ha induripinduri.
Ő igazán indurka-pindurka mini naffejű mackó, és bármily hihetetlen, többet molyolgattam rajta, mint a legtöbb másik mackókon. Mert nem minden esetben a méret a lényeg, nem igaz?

Robin mackó szeret nagyokat szunnyantani, főleg az óriásfűcsomó (psszt, ne mondjátok meg neki, de csak hozzáképest óriási a fű...) közepén, de ezt csak nyáridőben szereti csinálni, aztán szereti a kesudiót, de azt nagyon, meg a fáramászást, amihez néha kis segítséget is ígénybe vesz. Mert ő még kicsi, segíteni kell. Meg Beatrix Potter Péter nyulát is szereti. Meg a gesztenyét, azt nagyon. Kért is egy gesztenye sapit, hogy mindenki messziről láthassa: ebben a sapkában nagy kesztenyeimádó mackó van. Sőt, lehet bele szedni gesztenyét is, de nem sokat, mert a sapija is kicsi ennek a miniatür mackónak.

Még csak pár órás, és már most nagyon aggódik, hogy fogják-e őt szeretni annyira, mint a többi naffejűt. Ő annyira más, és annyira pindur, vajon neki lesz családja? Ő szívesen lesz zsebmedve is, aki mellényzsebben utazik. Vagy a kabátba bújva szorít gazdinak, hogy túlélje a napokat, és aztán nagy sóhajjal elinduljanak haza, pihenni. Ő az a valaki, aki órákon át hallgat téged, és nem fog a szavadba vágni...

Robin egy pici naffejű, nagy szívvel (és fejjel).

***

Robin egy tiszta gyapjú és néhol mohair tartalmú kismackó, akinek még a sapija is nemes fonalból van... Igaz, hogy pindur a maga 10 cm-vel, de mindene a helyén van, még a karmocskái is :) A kis szeplőket az erős új zélandi naptól kapta, itt hihetetlen gyorsan előjönnek a kis szemtelenek. Pindur fülével hallgatózik, pici nózijával kesudiót keres, és pindu, csillogó szemével a gazdiját lesi...

5 megjegyzés:

  1. nagyon cukiiiii
    olyan kis imádnivaló ezzel a kék fejével :)))

    VálaszTörlés
  2. Annyira gyonyoru maci lett!!
    Lenne egy kerdesem, ami pont ezekhez kapcsolodik. A barka horgolo suliban csinalnak allatokat es nekem az nem tetszik, mert... es itt a kerdes. Te mit csinalsz maskepp? vekonyabb a fonal es a tu, ha jol gondolom. de valahogy a tomes sem latszik at.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, mit csinálok másképp, maciknál sose nézek körbe ötletért, mert még a végén megtapad ;)
    Az, hogy nem látszik át: mindig kisebb tűvel horgolom, mint az ajánlott... Figuráknál nem jó, ha ritka.

    VálaszTörlés
  4. Most néztem, hogy a kisfiam születésnapján íródott a bejegyzés:) esetleg megvan még?

    VálaszTörlés
  5. O mar gazdira talalt, sajnalom...

    VálaszTörlés