7/10/2008

Mivel E, mint Excelent pontokat nem tudok osztogatni (ehhez az enyémet meg kellett volna ilyennel jelölni) azért én még elmondhatom a véleményem :) Eredetileg úgy szólt a játék, hogy akit a díj kitalálója megjelölt E-nek, azok további 10 blognak adhatták tovább a díjat...

Ezért! Kitaláltam egy piros pontot, amit azoknak a blogoknak osztogatok, akiket örömmel és izgatottam nyitom meg, minden alkalommal, mert a blog jó/szép/szellemes/magával ragadó...
Akik kaptak piros pontot, tegyék ki a blogjuk oldalára, megérdemlik :) A stafétát pedig (ők) továbbadhatják! Szeretném látni, hogy ők "szakmailag" kit tartanak átlagon felülinek!

Szóval nézzük az én(illegálisan, pici E-vel jelölt) PIROS PONTTAL ellátott kedvenc olvasmányaimat (legfeljebb 10 blogot nevezhetek meg...). Azért azt szeretném leszögezni, hogy bármennyire is könnyűnek tűnik a feladat, számomra nehéz volt. Sok olyan blog van, amit szívesen látogatok - vagy épp látogatnék ... vagy látogatok (naiv vagyok, fujfuj), de hiába. Így azokat nem sorolom fel, akik nagyon ritkán blogolnak :(

Avar blogját gyakran olvasgatom. Régebben, mikor ráért írni, komolyan függő voltam! Gyönyörű fotói vannak, élvezet nézni őket, akár megjegyzések nélkül is. Ő valamikor Magyarországon született, de most férjével Ausztráliában él. Bár ő alkot, köt-hímez, a blogján nincs ennek nyoma. Őt egyszerűen magáért kedvelem.
Ő kicsit olyan, mint én. Csak szép kiadásban (nem én tehetek róla, hanem a gének).

Sokszor olvastam Anne blogját (mikor még jobban ráért :)), miután megszülettek az ikrei (Vuginép, ahogy emlegeti őket). Hogy miért szeretem? Mert játékos, kedves stílusa elhiteti velem, hogy a gyereknevelés - minden nyűgjével, nehézségével, bajával, bánatával együtt is: jó dolog. A végén rávesz arra, hogy legyenek gyerekeim :D Később az eredeti blogról elköltözött, és csak a gyerekek mesélnek.

Alicia blogja már közelebb van a kézimunkázáshoz... Mindenféléket alkot, konyhában, tűvel, kötőtűvel, horgolőtűvel, kutyával ... :D A stílusa egyedi és friss. Teljesen más, mint amit magam köré kiépítek. Talán épp ezért szeretem, mert annyira más. Mindezt angol nyelven.

Főzősblogok közül egyre vagyok rákattanva... De arra nagyon. Eszter Fűszer és lélek blogjáról beszélek... Bár néha megakadok rajta, hogy a kóser életébe hogy férhet bele a röfögőmalacka... de ez nem az én gondom, igaz-é? :) Szemgyönyörködtető fotók, látványos ételek, nagyon jó leírások, mesélések (valójában olyan kultúráról is ír, ami számomra kissé homályos, pedig érdekel!)

Aztán Parikha blogja... Nagyon tetszik. Visszafogott, letisztult, egyszerű, nagyon nemes. Indiai származású hölgy, választékos beszédstílussal, nagyon jó fényképezőgéppel és stílussal :D Egyébként ő főleg főz és köt :D

Lolly amerikai nőci, blogja leginkább kötős (ok, mostanában szövöget is...), sok-sok olyan benyomással, ami a családját érinti. Sokat kirándulnak férjével, utazgatnak, és szépséges fotókat készít közben, hogy nekünk is jó legyen.

Nina blogja esetén mindig felpiszkál a tudat, hogy kihímzi azokat a szépséges francia, lhn, ccn, bc, stb. mintákat, amiket vagy kinéztem, vagy nekem is tetszenek. :) Ez nem azt jelenti, hogy én már nem akarom (nem vagyok annyira elitista, hogy csakis olyan kell nekem, ami csakis nekem van meg), hanem csupán annyit, hogy neki már megvan és ami nekem még nem :D
Vele már találkoztam személyesen is, egy elbaltázott személyes találkozás után a folytatás se volt valami gördülékeny :), de egy biztos: ízlésben közel áll hozzám!

Ditti blogját azért szeretem, mert mikor ellátogatok hozzá, sose tudhatom előre, mit fogok látni. :) Nagyon - nagyon kreatív és szereti magát kipróbálni ezerféle technikában. Nagy ritkán egyébként személyesen is összefutunk... aztán mindenki rohan tovább.

Judilla blogját azért szeretem, mert azon kívül, hogy meglepetéseket szerez nekem (gyakran alkot és meg is mutatja őket), tudom, hogy mindig olyasmi fog kisülni a keze alól, ami nekem is biztosan tetszeni fog. Igazán sok olyan blog van, ami beleférne ebbe a kategóriába, de valahogy az övé jobban megfogott. Aranyos stílus, pozitív világszemlélet (még akkor is, ha most kicsit szürkébben látja a világot), sok- sok ajánló más kreatív oldalakról... Csak így tovább!

És végül, de nem utolsó sorban: Ralina, a művész. Le a kalappal. Nagy tehetség, nagy szerénység, élőben még inkább visszafogott. Gyöngyszem ez a nő! A blogját élvezet olvasgatni kirándulásaikat, nézegetni az alkotásait (nem lehet beskatulyázni az alkalmazott technika alapján, nagyon sokat művel magas szinten), fotóit, rajzait...

(és most reménykedek, hogy nem számoltátok meg, hogy eddig hány blogot említettem meg...)
Jared kötős blogja a nagy meglepetés számomra. Nagyon régóta nézegetem a képeit, leírásait, miket alkot, de le nem esett volna, hogy ő férfi :D Jellegzetes stílusa van, kellemes bloggal, nagyon jól és szépen tud kötni. Az ő blogjában láttam meg először a Shetland Triangle kendőt... és azonnal beleszerettem.

---

I can't give E (Excelent) points for my favorite blogs, 'couse I didn't get any :) But: I made up my Red Point (in Hungary the schoolboys and girls get some if they are really good in something)I give to 10 (but if you counted the last one than 11 ;) blogs. These are my seeded blogs (for some reasons :))
By accepting this Red Point Award, you can award it to 10 more people who’s blog’s you find really good for some reason.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm, hogy ilyen kedveseket írsz rólam. :-)Tényleg nagyon jól esik!
    A malacka nehezen illik a blogomba, de hazugság lenne azt írnom, hogy nem eszek ilyesmit. eszek, mint a zsidók 99%-a.

    VálaszTörlés
  2. Hopp, nem gondoltam, hogy olvasni fogod :D Lebuktam?

    VálaszTörlés
  3. Hi Helen, Thanks for commenting on my PIF post - what a surprise! It gives me an idea - since only 2 people signed up for my PIF, can I send you a gift for my third person? (Since you already did PIF without a gift) If you agree, I would be very happy, just email me! By the way, your puppy is very cute. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi, hogy megosztottad velünk a kedvenceidet. volt néhány amit nem ismertem, és nagyon szeretek blogokat olvasgatni. :)

    Nálam most Jared viszi a primet, le a kalappal az alkotásai láttán :)

    VálaszTörlés
  5. Meghatottál Éva!
    Nagyon jó érzés egy E betű tulajdonosénak lennem, és nagyon köszönöm, hogy erre érdemesnek érzed a blogomat! Ez csak lendületet ad :)

    Ami a találkozást illeti, valóban nem sikerült jól az első, mert olyan álmos voltam suliból jövet, hogy ki sem láttam a fejemből. Másodszorra meg leragadtam másokkal pletyózni ;)
    De három a magyar igazság, és a harmadiknak már tökéletesen kell sikerednie :)

    Köszönöm!!

    Eszter blogját én is ennyire csodásnak tartom ám! :) Lenyűgöz a stílusod, kedves Fűszeres Lélek :)

    És egyben ez azt is jelenti, hogy én is megjelölhetek 10 blogot? Hm... gondolkozom, mert tényleg nagyon nehéz választani!

    VálaszTörlés
  6. Megleptél Évi!
    Szeretem ezeket a hazánkaba importált kedves dolgokat, mint a Round Robin, Pay It Forward, s ez a kedvenc bloglista, valahol meg kellene emlékezni róla, hogy nélküled sokan sosem hallottunk volna róla.
    Mai napig emlékszem, amikor megszólítottál az interneten, és sok jó helyre elkalauzoltál. Közben összebarátnősödtünk MSN-en, igaz sokszor hetekig be sem kapcsolom már, ha meg mégis már későn veszem észre, hogy írtál. És a te hatásodra kezdtem el blogot vezetni, mikor a kariajcsi projektben lelkesítettél, hogy nosza lányok!
    Szóval fontolgattam, hogy leírom egyszer, ki az a személy, aki a leginkább közel áll hozzám, akinek sokmindent köszönhetek az interneten keresztül. Lehet, hogy volt néhány buta mondatom, vagy csak én gondolom így... Ez azt hiszem, itt van a legjobb helyen nálad, hogy fontosnak tartalak.
    Köszönöm kedves a szavaidat! Ez azt is jelenti, hogy nem estem ki még a pixisből. :o)
    Jókat mosolyogtam, azon amiket írtál és látom, amiket te is. ;o)

    VálaszTörlés
  7. Lányok, félreértések vannak :) Itt nem barátnőségről van ám szó :) Ez "szakmai" elismerés, részemről! Ezen kívűl nagyon sok embert szeretek-kedvelek, még ha a blogját nem is említettem meg!

    VálaszTörlés
  8. Én nem értettelek félre, csak elmondtam, amit ennek hatására gondolok, mindenféle bloglistától függetlenül. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm :) És nagyon szívesen :) Hisz tudod!

    VálaszTörlés
  10. Jaj, Évi!! Igazán nagyon kedves tőled, hogy ennyire tartasz. Sokat jelentenek ezek az elismerő szavak, és bizonyítják, hogy érdemes blogot irogatni.Köszönöm!!:D
    Úgyis régen kaptam már piros pontot:))

    Mellesleg a blog írása sokat javít a mostani szürke világomon.

    VálaszTörlés
  11. Kedvs Évi!
    Lehet, hogy Te még nem kaptál E betűt - de most soron kívül kapsz tőlem egyet - vagy piros pontot, ha már "megalapítottad" ezt a díjat!
    Nagyon szeretem a blogodat, egy csomó mindenről nem is szereztem volna tudomást, ha nem látogatnálak ilyen gyakran!
    Köszi!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen, Ancsa :)

    VálaszTörlés