8/25/2010

Manó

Manó egy kisbabáé lesz, aki még nem született meg, de már most várja őt. Manó fogja kézen fogva vezetni az élet nehézségei közepette, fogja terelgetni a helyes útra, emlékeztetni anya és apa szavaira, ha válaszútak nehezítik életét - és biza, fogják.
Manó egyébként nagyon jófej naffejű, az életben a jót és szépet látja, a gondokat megoldandó feladatokként szemléli és mindig megpróbálja egy kicsit viccelődve elütni a dolgok élét :) Legjobb barátja lesz a kis jövendőbeli emberkének.

***

Manó angóra és mohair keverékéből készült, ő az első olyan mackó, akinek a testébe is pihe-puha angóra fonalat használtam fel. Talán innen, hogy Manó alapvetően nem egy szószátyár alkat, nem fecseg feleslegesen, akkor beszél, ha annak ideje van. A nyuszik se egy bőbeszédűek, legalábbis eddig nem sok beszélő nyúllal találkoztam.
Manó sárga pamutorrocskát és barna pamutfülecskéket-lábakat kapott. Nagy, hosszú, szürke mohairsálját többször nyakába tekeri, és a kék mohairsapit is hordja - mert szeretne példát mutatni. A gyerekek nem szeretik a sapkát, de az ő gazdája látni fogja, hogy Manó is hordja, egészen biztosan ő is hordani akarja majd!

1 megjegyzés: