8/19/2010

Ödön

Ödön
blogged here: http://bit.ly/aY2Qeo
Még soha nem láttam ilyen kis akaratos mackót! Mikor már kész volt, és el akartam vinni egy kis fotózkodásra, nem hagyta magát, de nem ám! Sapi kellett neki! De abból se akármilyen! Csúcsos kis sapit akart, megkötővel, angórából. Annyira határozott volt, jobbnak láttam nem beleszólni.
Megértem, jól látta: ezt a sapit kár lett volna kihagyni! Nagyon puha, csodaszép színből készült - igazi nyusziszőrből!

Hát íme ő: Ödön mackó. A naffejű. Szürke ugyan, de nem szürke egyéniség. Sőt, mint a szivárvány, olyan érdekes dolgokat tud ő. De csak gazdi fülébe suttog. De nem ez az erőssége: mindenféle itélkezés nélkül meghallgatja gazdi bánatát és örömét. Nem röhög, nem mutogat ujjal, nem gondol semmi rosszra. Ki mondhatja el, hogy van ilyen barátja? Ödön ilyen, a legjobb barátod lehet!

Ödön nem szereti a mézet. Semmiben. Ödön a fagyit szereti. Főleg, ha banán splitről van szó! Képes órákat elnyalogatni a száját, hogy az erős utalgatás leessen gazdinak. A legjobb banán split olyan, amit megosztanak ketten... Tudtátok?


***


Ödön hosszú szőrét a 70%-os, olyasz mohairnak köszönheti. Nagyon különleges anyag, szuperpuha ráadásul! Annyira jó simogatni, és igazgatni punk frizuráját - hogy azt vettük észre, mi teljesen megnyugodtunk, pedig olyan feszültek voltunk nem olyan rég, Ödön pedig békésen szunyálgat... Füle is mohair, csak épp fekete. Nózija és végtagjai viszont sötétszürke gyapjúból vannak.
Töksárga sállal utazik. Hol van már a gazdi?

1 megjegyzés: