8/31/2010

Nalah, a talányos

Nalah nem hagyott nyugodni. Miközben dobozok vettek körül, és ezernyi gondom van, nem hagyta, hogy elmélyedjek a sok bosszúságban, elkedett piszkálni - pedig akkor még nem is volt keze... Mert úgy gondolja, hogy az élet tele van nehézséggel, ha azt akarjuk látni. De az élet tele van szépséggel és várakozásokkal és meglepetésekkel és szerettettel - ha azt AKARJUK látni.
Ígyhát: félretéve mindent, nekiláttam Nalahnak.

Sokat tanultam tőle. Már akkor mesélt nekem és mutatott dolgokat, mikor még csak a fejemben létezett. Nalah kicsit erőszakos, nem hagyja, hogy az ember elhagyja magát. De nem erőltet semmit. Nalah szereti, ha simogatod és mosolyogsz rá. Nem kiabál, és nem emeli fel a hangját.

Odavan a kávéért, mindenféle fajtááért. Már tudja, hogy néha le fog szokni róla, csak hogy utána visszaszokhasson. Szereti a kalandokat és élvezi az életet. Nagyon szeretne utazni, nyaralni, világot és kultúrákat látni. Szereti a fűszeres ételeket, de a nagyon csípőset nem (mert elnyomja a jó ízeket). Szereti a negrót, és a kedvenc színe a lila. Imádja a mézes teát, és a tejszínhabos jeges kakaót. Sok fagyit akar enni. És kicsit nagy a hátsója, de neki jól áll az olyan...

Sose járt oviba.

Nalah annyira szeretné, hogy a többi mackó boldog legyen, hogy vállalta, ő legyen az utolsó mackó egy ideig. Most már nem szomorú Lóri :)

És alig várja, hogy megtalálja legjobb barátját, a gazdiját. Ígéri, hogy nagyon-nagyon jó barátnők lesznek és a feketeerdő tortaszeletének a díszét gazdi eheti meg!

***

Nalah mohairjának fele nem más, mint Lóri mackó szürkéje - csak adtam hozzá egy ugyanolyan mohair világosabb árnyalatát. Csodásan puha, selymesen szöszös naffejű.
Ő viszont sötétlila angóra (de imádom azt az anyagot) füleket kapott :) A nózija és a végtagjai: világoslila pamut és bambusz keverékéből készültek.

A hidegre való tekintettel: kapott egy horgolt és kötött, kámzsanyakú, hófehér pulcsit. Pont olyat, amilyet én is szeretnék... És ez nem véletlen. Nalah nagyon-nagyon hasonlít rám, Helenre...


Elkészült: 2010. aug. utolsó napján...

1 megjegyzés:

  1. neztem a macikat es az jutott eszembe, hogy jo lesz majd nalad gyereknek lenni;-)

    VálaszTörlés