3/04/2011

Élünk, túléltük

Ami nem nagy mutatvány, tekintve, hogy Christchurchtől 1000 km-re vagyunk... Mi is a hírekből tudtuk meg, hogy milyen borzalom történt odalent :((
Itt, szerencsére, semmit sem éreztünk belőle, és odalent is azért volt olyan nagy gond, mert mindenki a munkahelyén/ebédelni volt, ami azt jelenti, hogy nem otthon - ugyanis az otthonok sokkal inkább földrengésbiztosak. Itt speciális engedélyre van szükség (mint ahogy otthon is), hogy lakhatóvá nyílvánitsák az épületeket, és meg kell feleljenek bizonyos szabályoknak, ami megakadályozza a földrengés okozta károkat. Ezeknek a családi házaknak az alapja fa: gyakorlatilag mindegy, mi van kívül: fa burkolat, amit bizonyos időközönként újrafestenek, vagy a téglaburkolat - mind faház, csak a borítása más. Talán jobb is, mert itt aztán tényleg szellőzniük kell a házaknak, a magas páratartalom miatt egy-kettőre bepenészednének. A lényeg: a földrengéseket mindenféle változás nélkül túlélik ezek a házak.

Amin meglepődtem: sok ismerős és ismeretlen írt, hogy minden rendben van-e velünk? :)) Ez nagyon kedves volt mindenkitől, köszönjük az aggódást - de úgy látszik, még mindig a fentiek kegyeltjei vagyunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése