3/28/2011

Ősz lenne?



Napfelkelte az udvarról - rálátás a város egy részére. a nagy fa és a nap között van egy pukli, az ott az One Tree Hill, körülötte pedig kedvenc parkom, a Cornwall Park.

Kinagyítva az One Tree Hill környéke.

Ugyanakkor a city még nem úszik napfényben, szürke házak meredeznek a mályvaszínű háttérben :)

***
Az idő kezd hűlni, de nincs hideg. Állítólag a hideg májusban jön, de nem is a hőmérséklet az, ami kemény, inkább a sok eső. Meglátjuk. Kicsit tartok tőle.
Egyelőre élvezzük a langyos őszt. Esik néha, máskor süt, de kb. 20 fok fölötti a hőmérséklet. A hétvége az eső jegyével volt megbillogozva, de mivel kb. 24 fok lehetett, nem volt olyan kellemetlen. Permetező esőben még sétálni is lehet :))

Cornwall parkban talált óriás tök (nem ott nőtt, természetesen :) - bár volt egy pár virágágyás, aminek a java részét petrezselyem tette ki ).

Hogy milyen is eddig az ősz? Melegebb, mint otthon a hűvösebb nyári napokon. Eddig meg vagyok elégedve vele. Bár nincs ősz hangulatom. Nem hullanak egyelőre a levelek, nincs ősz szag (tudjátok, érő gyümölcsök, esős, komposztálódó :) avar, kis fűtésszaggal egyótt).
A felhők pedig hihetetlen iramban vándorolnak fejünk felett. Félelmetesen gyorsan.

A lakás kezd nagyon párás ablakos lenni reggelente, nincs más választásunk, mint szelőztetni :) A pára mindent ellep, eddig elképzelni se tudtam, milyen az a magas páratartalom - most már tudom, hogy a hipó a nő legjobb barátja, legalábbis a fürdőben, ahol egyébként ellepne benünket a penész. Cserébe nincs vízkő. :D

***

Az élet még mindig jó. Úgy néz ki, akadt vevő a lakásunkra otthon, így röpke 1 millió ráfizetéssel sikerül is eladni. Még kicsit gyűjteni kell hozzá, hogy el tudjuk adni :)
Az élet néha ilyen, máskor olyan. Itt elvesz, ott visszaad.

***
Közben szorgosan takarót és vállkendőt alkotgatok. Készülök a télre :))

1 megjegyzés:

  1. Mindegyik kép csodás a maga nemében,de az első....!!!! Ilyen korán kelsz?

    VálaszTörlés