3/19/2011

Linda

Mert jobb lenne, ha nem ítélnénk első látásra, sokszor tényleg jobb lenne...

Vegyük például Lindát, a kis punk naffejűt! Első látásra: tökös kiscsaj, ami igaz is, de ha jobban a kis szeplős orr mögé nézel- rájössz, hogy ez a Linda egy tök jó (naff)fej, jóféle humorral megfűszerezve!

Gondoltátok volna róla, hogy szereti a levendulát? És azt, hogy szeret UNO-zni? És azt, hogy szereti a csokifagyit? Ok, még soha nem evett, de hiába kínálgatom, azt mondja, hogy majd gazdival szeretné először megkóstolni. De attól még tudja, hogy a naffejű mackók mind szeretik a csokifagyit! De ha nincs csokifagyi, a fehér csoki is megfelel neki...

Linda nem öltözik a legutolsó divat szerint, inkább a saját ízlése szerint húzza fejére a szörmók-fehér füles sapiját, ami igazán csodasapka: télen fűt, nyáron a nap ellen véd. Hát nem szuper? Naná, hogy van sálja is, hosszanti csíkos, mert az karcsúsít :)
Lindának szépen ápolt karmocskái vannak és rózsaszín színben pompáznak. Ugyan a sminket nem különösebben kedveli, de a szépen ápolt mancsokat fontosnak tartja. A fogmosás is nagy hobbi nála!

A hasát naaagyon szereti. Futni nem. Sétára még szívesen elmegy, de ezen felül csak a sport kerüléséből űz sportot. Kényelmesen szeret kucorogni valami kényelmes, meleg helyen. Hát igen, ő egy kényelmeskedő mackó.
A kényelmeskedés még jobb, ha gazdi könyvet olvas. Ő meg gondolatolvas közben :) Legjobban Gerald Durrell történeteit szereti, mert olyan viccesek.

Nem szereti a kávét. A teát annál jobban. Kis tejjel, cukorral kéri, az earl gray a kedvence. Citrommal is megissza, néha napján, de azt üzeni mindenkinek: tessék kipróbálni tejjel is, citrom nélkül, igazán krémes és kellemes pillanatokban lesz részetek!

Csupa bátor és jófej barátja van. Első látásra kicsit tartanak tőle, mert olyan más, mint a többi mackó. De a bátrak szerencsét próbálnak vele és rájönnek, hogy jó Linda barátjának lenni. Még a csokifagyiját is megosztja másokkal. Leginkább gazdival.



***

Linda szürke ugyan, de nem unalmas. Izgatottan szokta világos lila orrát szimmantolásra bekészíteni, ha teát érez. Sötétlila fülei pedig vidáman lobognak, mikor kidugja a fejét a kocsi ablakán.
Linda egyedi, nem készült és nem is fog készülni belőle másik. Olyan gazdi jelentkezését várja, aki maga is különleges és egyedi, mint ő. Olyat, aki kiáll a véleménye mellett és van is neki.

Linda csupa nemes, Új Zélandon készült fonalból készült. Szürke, fehér, lila színeket használtam hozzá. Egy stilizált kiwi madaras és New Zealand feliratos táskával utazik gazdihoz :)

3 megjegyzés:

  1. Évi,nagyon édesek a macik,de a jellemzés amiket írsz róluk,lenyűgöznek:-)Nem próbáltál még esetleg mesét írni?;-)

    VálaszTörlés
  2. Nem próbáltam még mesét írni, csak olyan mackómesét :)

    VálaszTörlés
  3. Akkor írjál---akár mackómeséket...naffejűek lehetnének az illusztrációk..de ha kiadják,most már kérek jutalékot:-)

    VálaszTörlés