7/07/2010

Brúnó és Simisüni


Sötét volt és egyre hidegebb. Halványan pislogott a Hold, és Süni egyre jobban fázott. Most már tudta, hogy hallgatnia kellett volna a többiekre. De hát az a finom áfonyaillat... annyira hívogatta. Már hiába tele a bendő, nem tudja az utat visszafele, és ő még olyan icipici, ki se lát a fűből.
Nesze, még ez is: óriási alak közeledett. A Hold, persze, épp felhőtakaróba búrkolózott, hogy még csak véletlenül se láthassa Sünike a szörnyet. Egyre közelebb ment. Még közelebb. Süni már azt se tudta, melyik levél alá bújjon félelmében. Aztán valami nagy orr jött felé szimmantolva, mint valami porszívó. Süni becsukta apró szemét, itt a vég.

De nem történt semmi borzalmas. Valaki végigsimította a nóziját. Nah, ez jól kezdődött. Gyorsan leengedte a sörtéit, hátha tovább is van a simi. És volt. Aztán mikor kinyitotta a szemét, ott volt előtte egy barátságos mackóarc. Brummogott kicsit, amiből a vacogása közepette csak annyit hallott: Brúnó is szereti az áfonyát.

Kicsit üldögéltek még az áfonyásban, és Brúnó már egyszeriben mackósnak tűnt, amolyan kedves fajtából, és messzire kergette a szörnyet, akit Süni gyorsan elképzelt a hidegben. Brúnó megengedte, hogy Süni a sapija alá bújjon, felmelegedjen.
Hát így kezdődött. Azóta ők a legjobb barátok. És azóta Süni, akit Brúnó Simisüninek nevezett el mindig mosolyog és sose fél. Pindurka maradt (állítólag nem tesz jót a kis süniknek az ijedtség...), de nem barátságuk egyre nagyobb.
Gyakran esznek áfonyát. Vagy áfonyalekvárt. Nosztalgiaként is. És nagyokat nevetnek azon az éjszakán, amikor Brúnó korgó gyomorral ébredt...


Brúnó és Simisüni nagyon szeretnek aludni. Gazdival is úgy tervezik, hogy napközben mindneki végezheti a dolgát, és este egymás mellett lehet aludni. Simisüni leginkább Brúnó sapijában szeretne...
A nyaralás más. Akkor ők is szeretnének menni gazdiékkal.
Olyan gazdiban reménykednek, akik szeretik az áfonyát. Mert ők nagyon.

Brúnó kedvenc színe a zöld :)

***

Brúnó karamellszínű mackó, amihez kétféle mohair fonalat használtam. Mindkettő messzi földről érkezett. A nózija és a pocakja világosbarna, a fülei és karjai, lábai sötétbarna pamutból készültek.
Brúnó öltöztethető: a manósapiját és a sálját bármikor leveheted és vissza is rakhatod. Éjszaka teljes öltözetben szeret aludni.

Simisüni háromféle csipkehorgolócérnából készült, nagyon pindur tűvel. Mini süni ő. Már nem nő nagyobbra.

Olyan egyediek, hogy nagyon. Nem készül több belőlük kerek e nagy világon.

2 megjegyzés:

  1. Óóóóóó, az én kedvenc színem is a ZÖLD!!! És én is szeretem a sünikéket:-))) Van már gazdijuk??

    VálaszTörlés
  2. :D Tetszik a sztori? :D
    A gazdi holnap estig dől el - itt vannak a részletek: http://www.facebook.com/mackonep
    Ott van az aukciózás lényege és elérhetősége :D

    VálaszTörlés