7/13/2010

Pami


Sangria. Meg sózott, pirított tökmag. Esténként ez a hozzávaló kell az esti dumapartihoz. Vagy sorozatnézéshez. Vagy fotósalbum nézegetéshez. Persze, aki lapoz, ő mindig kap egy-egy megpucolt darabot, nem maszatolhat össze egyetlen fotót sem!
De ha eljön Pami kedvenc évszaka, az ősz, és teremnek a szebbnél szebb és nagyobbnál nagyobb sütőtökök, akkor jön el az igazi nassolás: sütőtökpite! Mert az ám a valami! Mikor illatosan kiveszik a sütőből, és Pami nagyot csettint pindur szájával, akkor már lehet tudni, hogy ez egy jól sikerült darab lett :) Azonnal neki kell állni megenni!
A magokat, persze, nem szabad kidobni! Szépen meg kell mosni, pirítani, és esténként jól elrágcsálni. Nemcsak finom, de egészséges is :)

Pami imád gombászni járni. A gomba mindenféle elkészítési formáját szereti. A másik gyengéje: a mozi. Csak felkapja hosszú, lila sálját, zöld színű virággal díszített hajráfját, és már mehet is. Főleg, ha van ki elvigye...

Pami egyébként mindent szeret, ami az ősszel kapcsolatos. Kivéve az esőt. Azt nem szereti. Imádja a kellemes szél-cirógatást a kis pofiján, az illatos avarszagtól meg jár a kis nózija, mintha épp sütőtökpitét vettek volna ki a sütőtől. Apró, fekete szeme csak úgy csillog, ha valaki sétát emleget :)

Pami kedvenc száma a 9, nem szereti az operát és a káromkodó sofőröket. Már 2x látta az Amelie csodálatos életét, és még mindig nem unja. Nyitott az újabb filmekre.
Pami néha szeszélyes. Nőből van. Neki szabad az olyat.

***

Pami különleges fonalakból készült: a testéhez messzi földről, érkezett, kézzel sodort narancssárga gyapjút, kétféle árnyalatú tökszín mohair használtam. A nózi és a kerek fülecskék viszont pamutfonalak, méghozzá barka fonal medvebocs árnyalata. A kezei-lábai szintén barka fonal, csak mandula árnyalatban.
A nózi és tapancs hímzések: pamutfonallal készültek.

Pami igazi nőcike: sálja van és csinos ruhácskája. A sálját püspöklila mohair-gyapjú keverékből készítettem. A nagy, horgolt óriásvirággal díszített hajráfja most igazán divatos. Ragaszkodott, hogy jó nagy legyen, akár kalapnak is elmehet.

1 megjegyzés:

  1. De édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tegnap házon kívül voltam, így most látom csak ezt a kis aranyost:-)))

    VálaszTörlés