7/23/2010

Lilla és Huhu


Lilla nagyon szereti a kalapokat. A sárgákat, a kékeket, a pinkeket - de leginkább: a zöldeket. Sőt, a horgolt, csipkés zöldeket még jobban. Azt mondja, hogy kiegészíti romantikus énjét. Ez egyébként igaz, biza, együtt néztük a Büszkeség és balítéletet, mikor én a kis kalapját horgoltam neki. Természetesen selyemszalagot is kért bele. Meg nagy gombot az elejére. Szigorúan óriásit, és bohókásat, nehogy azt gondolják róla, hogy valami szomorú Lilla naffejű ő - mert nem az!

A kalapoknál jobban az állatokat szereti. mindenféle állattal összebarátkozna, ha tehetné. Ezt valószínűleg tőlem örökölhette.
Így esett a nagy eset, hogy egyszer egy kalapbeszerző körúton összetalálkozott egy kis okoska bagolykával. Álla leesett, mikor felfedezte, micsoda frizurája van, és elkáltotta magát: Huhúúúú! Mire bagolyka felkapta a fejét, hogy ki szólított? Azóta ők a világon a legjobb barátnők! Együtt járnak körmöt festeni, meg tollat igazítani, meg selyemszalagot választani az új ruhához...

Lilla és Huhu is szereti az erdő illatát. Be is szereztek eredeti fenyőillatű illóolajat, amit szorgosan csepegtetnek a potpourrira.

Lillának varázsereje van. Magával vonzza az optimizmust. Ha ő a szívedbe költözik, és lakásodban él: mosolygós tündérke leszel te is :)

Horgolt ruhácskát kért, ami finoman eltakarja a pociját. Sztem jól áll neki ez a kis nőies dundiság, de ő hallani se akar az alakjára vonatkozó megjegyzéseket.
Huhu meg egyenesen éhes lesz, ha a fogyókúra szóba kerül.

***

Lilla igazi színes egyéniség. Pasztel-vegyes színű mohairomól horgoltam - akkor jött az ihlet, mikor egy bébisapkát kötöttem egy édes kislánynak. Nagyon különleges, rikta fonal, még soha nem találkoztam ilyennel korábban.
A kalapka is mohair, sőt, a ruhácskája is. Mindkettőt feldobtam egy-egy selyemszalaggal. A kalapon van egy nagy gomb, ami csak dekorációt szolgálja, a szalaggal együtt ez is kifűzhető. De figyelmeztetlek: Lilla ragaszkodik hozzá!
Lila körmöket kért, amely illik a bundájához :)

Huhu tiszta pamut bagolyka, sárga és lila színekben pompázik.

1 megjegyzés:

  1. Mesés páros:-) Ismét nagyon egyedit alkottál:-))) Holnap elhozod őket???

    VálaszTörlés