7/16/2010

Tóni


Kicsit fura fazon ez a Tóni, de teljesen jó értelemben.

Eleganciájáról messziről felismerik, gyakran hord nyakkendőt, nyáron pamutnyakkendőt. Egy aranyos pasinak is lehet elegáns cucca, nem igaz?

És milyen bátor! Képzeljétek, reszketés és zokszó nélkül fogja a kanalat és nekiesik a spenótfőzeléknek! Igaz, hogy a sóskamártás a kedvence, egy főtt fürjtojással, sós vízben kifőtt minikrumplival, de azért eltünteti a spenótot is. És még csak le se eszi magát. Vagy ha igen... nem látszik.

Igazi zöld szívet takar ez a zöld szőrös mackótest. Imádja a természetet, szelektíven gyűjti a hulladékot, és ha csak lehet, bicajjal megy. Azaz menne. Csak még nem gyártottak ekkora bicajt. De gazdival szívesen tart bárhova, főleg, ha bicajjal mennek.
A gondolkodós-elmélkedős estéhez pedig gyertyát követel, nem kell hozzá villanyáram!

Amúgy komoly figura és nagyon okos ez a Tóni. S ha már itt tartok, elárulom a teljes nevét: Okos Tóni. Oly okos, mint három másik. Együtt.


A kedvenc alvási helye: a lakás legöregebb könyvén szeret szundítani. Éjszaka is, de olyankor is, ha gazdi épp nem ér rá vele megbeszélni az élet nehéz, vagy épp nagyon könnyed dolgait. Lehetőleg antikváriumban beszerzett könyv a legjobb álmot hozó hely Tóni számára.

Tóni leveszi a szemüvegét a szundihoz. Bár nem örül neki, azért hordja, mert mégiscsak kézzel készített szemüveg, és a kézimunkának mindig értéke van. Én is győzködöm, hogy milyen jóképű benne, és van, akinek kifejezetten jól áll a szemüveg. Természetesen ő ezen csoportba tartozik.
Van olvasószemüvege is. Ezt csak akkor veszi fel, ha épp meg akarja olvasni, hány macskakőn ment át a bicikli - afféle jelzésként, hogy kicsit emeljünk a sebességen, mert elalszik a kosárban... Egyébként ritkán szól be, csakis akkor tesz ilyet, ha igencsak indokolt.

S ha még valami jóféle málnaszörp is akad, Tóni már veszi is a borítékot, és búvik befele, hogy utazzon gazdihoz...

***

Igen, kérem, nem szemkáprázás, Tóni spenótzöld színével hódít. Ez a szexepilje. Mohair és gyapú keverékéből horgoltam, francia termék. De azóta átalakult Tónivá, és nem emlegetjük a multat, nem igaz?
A nózi, fülecskék, lábak, karok: mind-mind 100% pamutból készültek. Ez egy oly természetes mackó, amennyire egy mackó csak lehet! Sőt, még a simléderes sapijához is pamutot használtam! Ebben az erős napsütésben kell a sapi.

Ölteztethető, vetkeztethető - kedvtől és időjárástól függően.

Egyedi mackó, nem készül belőle még egy.

Éljen a spenót és a sóska.

Még fotók ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése