7/31/2010

Julien

Engedjétek meg, hogy bemutassam Julient. Ő a mi kis francia unokaöcsikénk. Bár még zsenge és ifjú, látszik rajta, hogy igazi kis szívtipró.
Imádja a bort - de mivel nem ihat, ezért csak szagolgatja. És hogy ne maradjon szomjas, iszik hozzá málnaszörpöt. Szódával. Hidegen.
Nagyon szeret elegánsan felöltözni. A csíkos pulcsit azért kapta, mert mostanság elég hűvös van, ráadásul nemsokára jön az ősz is. A piros sálacska pedig elengedhetetlen kiegészítő...

Odavan Párizsért. De nem kell neki ott élnie, hogy igazi francia hangulat vegye körül. Elég egy kis harmonikaszó, és már ücsörög is csendben, a szája széle mosolyra görbül olyankor...
Utálja a csigát, de odavan a mignonért. A fehéret szereti a legjobban.

***

Julien igazán nemes fonalból készült: mohair és gyapjú keveréke adja puha és szőrös testének nagy részét. A barna nózija viszont biopamutból készült.
A fülét és végtagjait fekete gyapjúból készítettem, amit kicsit filcesítettem, mielőtt még a helyükre kerültek volna.

Kapott egy kék-fehér csíkos pulcsit, igazi francia fonalból kötöttem, finomított gyapjúból készült. A sálja viszont egészen különleges: bambuszból készített fonalat használtam hozzá. Előbbit nem szereti levenni, utóbbit viszont leveheted-felteheted-csavarhatod-csomóra kötheted, kedved szerint. Ezt csakis a gazdi teheti meg. Vagy akinek ő megengedi.

Julien egyedi, megismételhetetlen, mint a gazdija is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése