4/27/2009

All organic II.

A fonalról és projekt elejéről már meséltem :) Az érzéseim azóta se változtak :D

Aki nyári kendőcskére tippelt, az nem tévedett. Egy darab, ami nem is nagy, nem is kicsi - 58*58*84 cm. Nyaraláskor, városbéli kószáláskor alapdarab :))

Méretben pont eltalált! Nyárra nem kell beburkolózó darab, inkább valami, ami védi a vállunk, ha arról van szó, hogy erősen tűz a nap... De ha kószálás során betérünk egy kiállításra, ahol hűvös van, és nem akarjuk, hogy megcsapja hátunk a hideg, akkor is jól jön! Ugyanakkor nem nehéz darab, kis könnyed a pamuttól.

De ha még hűvösebbre fordulna a dolog, akkor sincs vész: nyakmelegítőként is megállja a helyét! Akár pulcsival/széldzsekivel, vagy ha nincs akkora vész: pólóval. Egy csomót kell csak kötni és megvagyunk. Persze, van még pár variáció, amire ezt a kendőt lehet használni a derékrakötésen keresztül a fejkendőig... de ezekhez én nem vagyok partner :))

A mintánál igyekeztem nem csipkemintát választani, inkább plasztikusabbakat - ami kiemeli a fonalat. Van benne mindenféle, nevenincs kitalálmánytól elkezdve az laminaria csillag-mintájáig :)

Jó úgy kötni, hogy csak jönnek a sorok és az ember közben szárnyal és csak úgy jönnek a minták és nincs megkötés és kötelező követendő minta...

8 megjegyzés:

  1. éljen a kötetlen kötés :)
    ez a darab is nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett! Egyébként én is épp egy nyári kendőt horgolok, de jóval lassabban haladok, mint te. Először gondolkodtam, mi a fenének nyárra kendő azon túl, hogy kendőhorgolhatnékom van, de te elég jól megírtad az ideológiát hozzá :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nem csak ideológia :) Tényleg így gondolom. Ráadásul nagyon kendős vagyok és sálas! Tetszenek is, meg aztán én mindig nyakról fázok. Nem megfázok, csak didergek kicsit.

    Legtöbbször mezitláb futkorászok itthon, zoknit kb. áprilisban learakom és ősszel vissza, kivéve, persze, ha edzőcipőt _kell_ felvennem, vagy tényleg _nagyon_ hidegre vált az idő. De a nyakam gyakran bugyolálgatom :D

    Ennél jobban tán csak a kardigánokat szeretem :D Vagyis nem, párhuzamosan futnak, nem vagyok hajlandó választani közülük :D :D

    VálaszTörlés
  4. Húúúú, de nagyon szuper lett!!!!! :)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik! Elfogadnám! :)

    VálaszTörlés